Ajută și dă-le aripi micuților din spitalul Marie Curie

Ajută și dă-le aripi micuților din spitalul Marie Curie

Copiii din secția de oncologie de la spitalul Marie Curie sunt probabil cei mai sinceri copii. Pe ei îi vedeți în fiecare material de la televizor cum sincer se joacă și își fac lecțiile sau trăiesc în spital. Pentru că de fapt pentru ei, spitalul este a doua casă. Sau prima. Sau locul în care trebuie sa stea cam jumătate din copilăria lor. Cealaltă jumătate trebuie să stea între pereții casei părinților.

Asta ar trebui să fie un lucru trist. Dar, până la urmă trebuie să găsim bucuria din orice faptă și în orice moment. Iar pentru asta trebuie să le oferim atenție celor mici. Cât mai multă atenție.

Sun Plaza a vrut să le ofere câteva clipe de bucurie, așa încât pentru câteva ore, a reușit să îi facă pe micuții pacienți din secțiile de oncologie și ortopedie ale Spitalului Marie Curie, să uite de durere și, în schimb, să se joace alături de Magicianul Teo, tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic.

Pe lângă momentele artistice, Sun Plaza a oferit spitalului sute de consumabile, jucării și produse de igienă personală, ca răspuns la nevoile diferitelor secții medicale.
“Această inițiativă face parte din angajamentul Sun Plaza de implicare în viața comunității și de susținere acordată sectorului medical dedicat copiilor. Eforturile personalului spitalului Marie Curie cu care am stat de vorbă, ne-au inspirat în demararea acestui program la care sperăm să se alăture și vizitatorii centrului comercial.”, au spus reprezentanții Sun Plaza.

Inițiativa “Împreună dăruim aripi de bucurie” continuă în perioada 18 decembrie 2015-31 ianuarie 2016 în incinta centrului comercial Sun Plaza. Cei care doresc să îi sprijine pe copiii internați în Spitalul Marie Curie sunt invitați să depună donații în bani în urna special amenajată.

Totodată, donațiile pot fi făcute direct, pentru campania socială “Împreună dăruim aripi de bucurie”, în contul RO49BPOS85202606441RON01.

Să nu credeți că eu am scris acest articol ca un oricare alt articol. Față de copiii de la Marie Curie, empatizez întotdeauna. Mai ales că am fost acolo și m-am simțit neputincios în fața sincerității lor. A faptului că ei nu se uitau fără speranță pe geamurile spitalului, ci tocmai pentru că cei mici luptă chiar mai mult decât luptăm noi.

KV3

 

Și mai sunt cifrele astea: 22611 de copii au trecut pragul Spitalului Marie Curie în 2014, pentru a fi tratați. Iar în foarte multe cazuri, diagnosticul a fost neiertător: cancer – boala care răpește, an de an, bucuria a peste 500 de copii români. În țara noastră, rata medie de vindecare a micuților bolnavi este de 30-60%, în funcție de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci și de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologică, de un stil de viață supus unor reguli stricte, care împovărează peste măsură familia copilului bolnav, atât financiar, cât și emoțional.

Din fericire, depistat la timp și tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât la adulți, în ciuda diagnosticării mult mai dificil de realizat.

Spitalul clinic de urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie are o capacitate de 473 de paturi și tratează pacienți cu patalogie gravă și foarte gravă din întreaga țară.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply