Dumnezeii romanilor

Ma intreb cati Dumnezei avem. De fapt e logic, daca te doare maseaua roaga-te la Dumnezeu, ca sa treaca durerea. Sau de asta te doare maseaua ca l-ai suparat pe Dumnezeu. Si mai e o vorba, daca te lovesti la cap e clar, te-a lovit Dumnezeu.

Intr-o lume din asta nu putem decat sa ne uitam la ei si sa mergem mai departe. Dar Dumnezeii romanilor continua sa ceara bani. Si romanii, ca sunt prosti nu de alta, le dau. Asa incat ne vom lauda cu urmatoarele doua lucruri.

România va avea cel mai mare Isus din Europa de Est. 

Dar nu e de atat, guvernul da bani pentru catredala mantuirii neamului. Ca nu-i asa? Pe noi Dumnezeu ne mantuieste, nu munca, nu progresul, nu dezvoltarea si constructia. Dumnezeu ne mantuieste. Muriti ba! In chinuri!

Si cu reactia bisericii stupoarea e si mai mare: Credinciosii romani ofera cu bucurie banutul lor pentru Catredala Mantuirii.

Eu sunt un tip foarte religios (nu s-ar zice ha?), am o cultura religioasa foarte buna si statornic implementata inca de tanar. De asta, in loc sa induci omului ca munceste in puii mei si duminica gandeste-te la Dumenzeu, astia vin cu hai sa mai facem o biserica.

Ca idee, cate biserici s-au construit in ultimii 20 de ani? Dar cate spitale? (da chiar, s-a construit vreun spital?) Cate scoli au fost renovate? Si cat s-a investit in cercetare? Dar nu, noi facem biserici, ca da Dumnezeu.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: