Am avut si autostrada

Cred ca am inteles de ce s-a destramat grupul de umor Vacanta Mare.  Inainte ei aveau de ce face misto. Faceau misto de politic, de oamenii din jur, de intamplari, acum nu se mai poate. Daca ne uitam in jur, intamplarile fac misto de noi, clasa politica comanda arestari si procese, oamenii din jur fac misto unii de altii ca sa nu planga.

Si daca toata tara este intr-o veselie continua, de frica faptului ca s-ar putea sa devina toti alcolisti daca nu sunt veseli, sa ne amintim ca nu suntem singuri. Culmea e ca noi facem ce facem aici in Romania, dar strainii nu ne inteleg, ca nu stie nimeni sa le traduca.

De asta stirea zilei ne spune ca am ramas fara autostrada Bucuresti – Brasov inainte de a fi proiectata. Bine, bine, nu de toata, de ceea ce nu s-a sapat inca. Povestea e cam simpla. A castigat o firma licitiatia autostrazii, toata lumea fericita. Firma s-a gandit ca ei fac autostrada, iar statul roman le va da banii. Drept urmare firma s-a dus la banci sa se imprumute de bani ca sa sustina o cheltuiala asa de mare. Bancile au intrebat unde se efectueaza lucrarea, cine le plateste lor imprumutul inapoi, au auzit de Romania, au auzit de guvernanti si … tzeapa, n-au mai acordat firmei asteia nici un ban.

Bine, daca as vrea sa ma hazardez putin astia care ar fi trebuit sa faca autostrada probabil au invatat din experienta Bechtel de la Transilvania, care au sistat iarasi lucrarile pentru simplul motiv ca statul roman nu ii plateste.

Si iarasi am ajuns intr-un moment in care aruncam banii pe fereastra pe licitatii, masini, studii de fezabilitate si alte porcarii, iar la final nimeni nu face nimic.

Multumim guvernului care ne conduce asa de minunat. Le multumim si pentru faptul ca s-au laudat in continuu ca vor face si vor drege, astfel incat 2010 ar putea fi anul fara nici un kilometru de autostrada reparat sau construit.  Am spus fara nici un kilometu de autostrada macar reparat, da?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: