America e in criza

Poate ca titlul nu e o noutate, dar viata din teren este. Daca te uiti la televizor pe programele generaliste, totul e frumos si placut. Aici nu se difuzeaza stiri negative. Stirile negative le vezi doar pe CNN si pe FOX, dar si aici doar cu o mica conotatie negativa si care spun in final ca totul se termina bine.

As putea spune ca televiziunile joaca un rol important in manipularea oamenilor, dar e de fapt si jobul lor in joc. Cum ar fi sa isi reduca personalul. N-ar pica neaparat bine. Si totusi:

downtown houston texas united states 24

Pe magazinul de mai sus scria mare cu spray-ul: going out of business. Iar asa scrie peste tot. Acolo unde nu au dat faliment, deja spatiile sunt spre inchiriere. Iar asta se gaseste inclusiv in centrul Houston-ului.  Spre exemplu, daca ar fi sa comparam cu zona Bucurestiului, eu stau undeva la Ciolpani. Iar langa hotel e un fel de mall, construit in 2007. Ei bine aici sunt deschise cateva restaurante, cateva magazine pentru femei, iar jumatate de el este pentru inchiriat. Si nu cred ca se inghesuie cineva.

Pe CNN US e un program care zice putting America back to work. Iar acolo incearca sa gaseasca solutii pentru a revitaliza munca de lucru manual din State. Din cate editii am vazut, toata lumea vorbeste, asteapta ca statul sa faca ceva, dar nimeni nu vine cu o solutie. In tot timpul asta insa, produsele apple spre exemplu sunt produse in China, pentru ca e mai ieftin. Si chiar politicienii asteapta ceva de la Obama. Insa proiectul lui de crestere a ratei angajatilor se blocheaza la nivel politic.

Pana atunci, poate nu se vede ca sunt servicii sociale solide, iar oamenii par sa nu moara de foame, insa viitorul nu pare foarte stralucitor pentru cei din Statele Unite.  Stai sa creasca putin pretul benzinei, poate ii linisteste. Dar e greu sa schimbi obiceiul unor oameni care de 50 ani isi petrec viata numai in masini.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply