Android 2.2 – I haz it

Duminica was a great day for science! In primul rand pentru ca luni erau Rusaliile, deci eram libera. Apoi pentru ca m-am trezit cu un System Update pe Nexus. Se pare ca au trimis updateul OTA (Over-The-Air) catre un numar foarte restrans de useri. Si din nou, ma numar printre norocosi!

Dupa ce si-a facut update-ul, i-am dat reset to factory settings, ca sa vad cum ar vrea Google sa arate (fara setarile si aplicatiile mele). In primul rand, la Android 2.2 Google nu iti mai pune icon-uri pe nici unul din cele 5 home screen-uri. In schimb iti lasa 3 widgeturi: un Android care iti zice cum sa adaugi icon-uri (nou); un widget care iti spune vremea si stirile; un widget pentru muzica (nou).

Android 2.1 venea cu aplicatii pentru YouTube si Facebook preinstalate, dar fara Twitter. In varianta 2.2 (sau Froyo) avem Twitter for Android by default. Partea faina aici este ca acum ti se sincronizeaza automat si contul de Twitter cu agenda de contacte. Partea proasta este ca au stricat putin aplicatia pentru agenda.

Daca tastezi numarul de telefon si incerci sa il adaugi la unul din contactele importate din Facebook sau Twitter, s-ar putea sa nu-ti mearga. Uneori apare mesajul “Contact information is not editable on this device”. Alteori pur si simplu nu se intampla nimic. Trebuie sa cauti intai contactul, sa-i dai edit si apoi sa adaugi numarul de telefon. Asta pare sa fie singura metoda care functioneaza.

Acum sa trecem la feature-urile faine! Aplicatia de GTalk are acum si preview la linkurile din YouTube. De asemenea poti sa dai play la un clip din YouTube direct in website. Asta pentru ca Froyo “suporta” Flash 10 (momentan in beta).

Urmatoarea chestie care mi-a placut a fost optiunea de a-ti transforma telefonul intr-un hotspot portabil (se activeaza din setarile pentru wireless). Asadar daca am laptopul si telefonul la mine, pot sa lucrez de oriunde! Da, asta a fost primul lucru la care m-am gandit…

Alte update-uri:

  • Aplicatia pentru camera are un mic redesign. Setarile pentru luminozitate, zoom si altele erau oarecum ascunse inainte. Acum sunt toate aliniate, sub forma unor icon-uri mici in dreapta.
  • Google search bar-ul iti ofera un drop-down menu. Aici poti sa alegi daca vrei sa faci o cautare pe web, in contacte sau in aplicatii.
  • Poti selecta text direct din paginile web sau din emailuri. Din pacate asta nu se face la fel de intuitiv ca la Desire (unde era un simplu long press pe ecran). Trebuie sa te duci in meniu, more apoi apesi select text. Cand ridici degetul de pe ecran, textul pe care l-ai selectat este copiat automat.

Cam atat din cate am reusit sa vad pana acum. In orice caz, update-ul asta m-a determinat sa-mi iau un abonament de date mai mare… Mult mai mare 🙂 Am planuri serioase pentru noua optiune de tethering si portable hotspot!


Pentru ca Matilda are primul Google NEXUS din Romania si unul din primele din lume si a primit update-ul la Android 2.2, am rugat-o sa scrie acest guest post. Versiunea pentru restul telefoanelor cu android va fi disponibila in curand dupa finalizarea testului pentru beta review-erii cu Google NEXUS.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: