Antreprenoriat social

Antreprenoriatul social, în sensul lui primar, nealterat este o afacere care generează profituri pentru inițiatorii ei, ca să se poată autosusține, și în același timp rezolvă o problemă socială, economică, culturală din orașul, zona, țara sau continentul în care își desfășoară activitatea.
Are un aspect foarte practic, pentru că inițial trebuie să identifici problema locală(și la noi sunt grămadă), apoi să construiești un business care să rezolve acea problemă – asta înseamnă să îți stabilești niște obiective, un plan, să cauți sponsori/parteneri sau moduri de a îți finanța afacerea și să pui totul în aplicare.

Cine se baga la chestii din astea? Cine e atat de bun incat sa sustina asta?

Si culmea, exista oameni de genul asta. Eu m-am mirat de fiecare data si m-am minunat de ei. O sa va dau exemple de astfel de oameni in articolele urmatoare. Sunt niste oameni care nu vor vrea decat sa isi ajute semenii, sa le arate ca lumea poate fi mai buna. Cred ca inainte oamenii de genul asta au fost numiti martiri si sfinti, pentru ca se vedea doar partea lor buna. Acum, acestia sunt vazuti ca oameni nebuni, pe principiul de ce sa il ajuti pe celalalt, de ce sa faci ceva pentru altii, de ce sa donezi, de ce sa te gandesti la celalalalt?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: