Arta la Ciclop, parcarea Ciclop

Arta la Ciclop, parcarea Ciclop

Unul din putinele locuri din Bucuresti unde n-am ajuns este parcarea Ciclop. O cladire veche care ma sperie si nu imi da deloc incredere. Tot ce e remarcabil acolo sunt bannerele uriase cat tot frontispiciul. Iar inauntru totul pare ca s-ar prabusi. De la geamurile nespalate de zeci de ani, la tencuiala care pica de pe cladire, la asepctul cenusiu din centru; nimic nu ma face sa intru acolo. Iar din ce se vede de afara, pare ca parcarea Ciclop este un loc interzis unde doar cei stiuti au acces, unde se pot intampla lucruri ascunse in intuneric, exact ca intr-un film cu mafioti americani.

Si asa si este in interior. De la balustrade sparte, la pereti care crezi ca acum pica, dar cu un acoperis transparent si probabil rezistent. Si tocmai pentru aceasta Work in Progress si re:art aduc acolo artisti pentru a infrumutesa zona.

252391 458774590870783 879270180 o

Work in Progress identifică spaţii din Bucureşti şi nu numai, care suferă de o lipsă generată de timp sau condiţii fizice. Revitalizându-le prin intervenţii artistice, Work in Progress le oferă un nou curs, o continuitate în existenţa lor urbană.
Înfiinţat în aprilie 2013, The re:art este un proiect independent de promovare a artiştilor contemporani de pe scena naţională şi internaţională, a iniţiativelor şi evenimentelor locale.

Sunt 35 de artisti invitati pentru a renaste Ciclopul si pentru a-l reintegra in viata urbana si culturala a Capitalei.

La expoziţie vor participa:
Pisica Pătrată, Allan Dalla, Kitră, Adrian Preda, Zoiţa, Cristian Prandea, Anda Bolohan, Radu Burduj, Mihai Chiţu, Ramona Şlug, Cuzina, Frank Neze, Alexandra Maftei, Pren, RO Qic, Dubios21, Serebe, Jeanne Tricottet (Franţa), Daniel Tufiş, Alia Bakutayan, Romeo Dragnea, Gina Ster, Cătălina Nistor, Karl Benton, Anca Irinciuc, Ramon Sadîc, Radu Pahonţu, Virginia Toma, Gelu Serseniuc, David Leonid Olteanu, Cosmin Marinescu, Cristian Pass, Dima Radu, ITI, Cristina Curelea, Horia George Ioniţă, Rocks Rose.

Spaţiul, scăldat în bazine atmosferice de lumină naturală, conducte sparte, lanţuri ruginite, pereţi scorojiţi şi ziduri de cărămidă goale, formează fundalul pentru schimbare printr-o expoziţie de pictură, street art, fotografie, instalaţii şi performance, ce vor induce sentimentul unei vizite la o galerie cu un iz non-conformist şi proaspăt.

Cum arata acum Ciclop si ce fac artistii acolo vedeti aici, dar si pe pagina lor de Facebook.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply