ASAP a lansat jocul Adevar sau Reciclare pentru a educa lumea să recicleze

ASAP a lansat jocul Adevar sau Reciclare pentru a educa lumea să recicleze

Adevăr sau Reciclare? ASAP România, în colaborare cu Alex Zamfir, cunoscut în mediul online ca @celmaibuntata, au creat jocul Adevăr sau Reciclare?, cu scop educativ și distractiv, în același timp, prin care suntem învățați să colectăm deșeurile corect.

Produs deocamdată în ediție limitată, jocul include, așa cum și numele spune, întrebări și provocări pe teme de reciclare, o metodă creativă de a afla cât mai multe despre acest subiect și de a învăța ce înseamnă responsabilitatea față de mediu. Jocul va fi integrat în următoarele acțiuni și activități ale programului ASAP.

”Am creat acest joc pentru tinerii de azi, pentru că ei sunt o generație mult mai conștientă de impactul acțiunilor noastre asupra planetei și mult mai dornică și mai deschisă spre un comportament sustenabil. De la 12, 13 ani jocul poate fi jucat de oricine și vă invit să-l jucați alături de copiii voștri și poate, așa, să ne îmbunătățim un pic comportamentul, pentru că altfel vom lăsa o „casă” mult mai urâtă și mai puțin prietenoasă copiilor și urmașilor noștri”, a menționat Alex Zamfir.

Adevar sau Reciclare 1
Foto: Andrei Șendrea

Programul ASAP România e prezent în acest moment în aproape 900 de școli din întreaga țară și încearcă prin profesori, elevi și personal administrativ să ducă mai departe mesajele de responsabilitate socială, despre importanța colectării separate, cu misiunea de a contribui cu toții la un viitor mai verde.
Ce a făcut ASAP? A creat în jurul programului o comunitate de oameni activi, responsabili, cărora le pasă de mediu și colectează deșeurile separat și a creat un Club ASAP, din elevi ambasadori ai programului. În 2023, acești elevi ambasadori au 4 misiuni de îndeplinit, printre care și de a juca acest joc cu colegii, prietenii sau familia.

Toate informațiile despre program, pe https://asap-romania.ro/.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply