Atentie la politie

De cateva seri incoace politia rutiera face filtre. Dupa 5 ani de zile m-a oprit si pe mine prima data politia sa ma intrebe de sanatate. Trecem peste faptul ca tipa blonda care m-a oprit nu a reusit sa isi pronunte numele ca sa se prezinte, doar a zis : “De la politia rutiera, va rog sa-mi prezentati documentele”  … au fost niste momente penibile.

Primul a fost ca habar n`aveam unde sunt in portofel actele masinii. Adica neoprindu-ma niciodata nimeni si neavand treaba cu politia si actele masinii, am pus talonul si permisul in portofel si acolo au fost uitate. Am gasit intr-un final talonul, l-am dat, am gasit si permisul … si nu stiam sa-l scot din portofel. Avea o deschizatura pe dreapta si eu cautam pe jos. Drept urmare i-am intins portofelul, asa cum il am ” pot sa va dau permisul asa ca nu stiu de unde se scoate” :))
A zambit si a zis ca nu, am stat m-am chinuit, am scos permisul, l-am dat, dupa care mi-a cerut si asigurarea.
Alta bomba, aia unde e ? :)) Am gasit si asigurarea aruncata pe undeva prin masina, si i-am dat-o si p`aia, tipa polititsta spunandu-mi ca vrea sa verifice prin statie astea. Dupa care mi-a cerut si buletinul. 🙂 Normal, adresa din buletin trebuie sa corespunda cu cea de pe permis, daca nu amenda, suspendare de carnet … bla bla-uri.

Drept urmare domnisoara / doamna politista s-a uitat la acte, nu stiu cum ca s-a dus in spatele masinii, si mi le-a adus inapoi. A stat sa verifice daca am asigurarea RCA valabila. Da o am …expira pe undeva pe 27 ianuarie.

Si ca tot vorbeam de asigurari … ca asta a fost probabil motivul filtrului politiei, sa ii prinda pe aia care circula fara RCA pe strazi.   Ma gandesc unde sa-mi reinoiesc asigurarea acum, iar cum RCA-ul se calculeaza la care e mai ieftin, iar CASCO la care e mai avantajos.

Clal ma tenteaza cu o asigurare RCA la fel de ieftina ca aia de anul trecut, ceea ce e interesant. Pana la urma e RCA-ul adica foaia pe care eu o dau daca intru in cineva.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: