Ati venit in Europa

Bucurestenii s-au intors in oras. [quote] sa-i numesc bucuresteni sau altceva? [/quote]

Respectiv a revenit aglomeratia de la metrou, traficul infernal de pe strada, studentii … mmm studentele … si copii care au inceput din nou scoala.
Intamplator sau nu, astia toti, au plecat anul trecut din Bucuresti, din Romania, si s-au intors in Europa. Intr-o capitala europeana, care are alte asteptari de la cetatenii ei. Care vrea sa fie mai curata si care vrea sa fie mai aratoasa, dat fiind proiectele de constructie ce deja au inceput.

Ma intreb daca locuitorii Bucurestiului stiu ce inseamna Europa, daca cumva stiu ce e si in afara granitelor tarii, daca cumva pasaportul ala mucegait si ingalbenit de vreme de acasa are vreo stampila pe el. Sunt si mai curios daca cineva si-a luat vreo amenda afara pentru ca a aruncat ceva pe jos, fie el si muc de tigara. Sunt interesat sa aflu daca cineva a fost arestat pentru ca a baut in locuri publice sau pentru ca a furat din autobuze.

Sunt curios daca autoritatile vor putea sa realizeze ceea ce si-au pus in cap. Sa modernizeze capitala si mai ales, sa atraga fondurile europene alea mult dorite. Dar bine, pentru asta va trebuie proiecte, iar in afara de pasajul Basarab, nu stiu sa existe vreun mare lucru. Nici macar metroul pana la Otopeni, nu a putut fi contractat. Desi, se promisese asta si desi japonezii erau bucurosi daca ar fi avut santier aici.
Romania ar putea fi o a doua Spanie si ar putea creea atatea locuri de munca cat nu am putea noi sa satisfacem. Asta, insa, numai daca astia ar fi facut niste amarate de proiecte. Iar, sa vorbesti acum de strategii post aderare, nu mi se pare tarziu, insa, mi se pare ca poate duce la o munca facuta repede, de mantuiala si ca sa se mai sparga niste banii in firmele prietenului lui nevasta-mea de unde am si eu cota parte.

Dar, voi ati plecat la munte si v-ati intors in Europa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Ati venit in Europa

  1. Ah … si inca una. Cum ar fi ca atunci cand RATB-ul anunta ca apare cardul unic in autobuze si metrou, acesta sa se si gaseasca (!!) la ghiseele de vandut abonamente, nu sa stea pe abonamentele tiparite in 2005 si care nu s-au vandut.

  2. fuck’em cu primaria lor de tot si cu toti taranii care s-au intors azi la munca…a fost frumos de miercuri, 3.01, pana vineri, 5.01, lume putina si parca mai civilizata
    si abonament o sa mai imi iau cand o sa existe transport normal…nu sa vina masina din 30 in 30 min…ce mi-e programul de sarbatoare (care cica a fost de pe 24 pana pe 2), ce mi-e programul normal

Leave a Reply