Au murit degeaba la revolutie?

Imi pun intrebarea asta de fiecare data in Decembrie. De ce? Pentru ca vrand, nevrand am trait suficient de intens evenimentele de atunci, chiar si la Pitesti. Blocul in care stateam la ultimul etaj este intr-un nod rutier, pe acolo s-au impuscat diversi, s-a scandat pe strada, au zburat gloante prin tencuiala de pe langa geamul meu.  Am vazut cum un individ a fost executat in mijlocul strazii dintr-o masina neagra.
Si acum ma intreb ce naiba sa tragi ca tampitul asa in bloc, doar pentru ca vezi lumina la un geam?

Ma rog, revenind la intrebarea din titlu, nu n-a murit nimeni degeaba la revolutie. Si-mi repet asta chiar daca noi nu ne putem lauda cu mare lucru dupa 20 de ani.
De ce?
Pentru ca dupa 20 de ani noi ne putem lua credite de 75.000 de euro de nevoi personale ca sa ne luam Q7, pentru ca sa nu putem plati creditele astea. Pentru ca sa putem iesi din tara doar cu buletinul, dar si lua plasme in acelasi sens. Pentru ca sa ne luam masini cu numere cu sot sau fara sot, ca sa nu ne mai fie frig in autobuzele neincalzite, dar si sa ramanem blocati in trafic cu ele. Pentru ca sa putem spune ca avem voie sa comunicam liber si ne dam in gat unii pe altii si facem la TV acelasi circ ieftin ce se putea citi in Scanteia la rubrica raspundem cititorilor. Pentru ca sa ne putem lauda ca avem libertate de miscare, dar sa ramanem singuri de fiecare data in fata calculatorului ascunzandu-ne de lumea de afara.

Si mai sunt …

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply