Auchan a cumparat Real ca sa isi bata si ei joc de clienti

Auchan a cumparat Real ca sa isi bata si ei joc de clienti

Inainte de a cumpara Auchan, Real, fusesem prin magazinele cumparatorului sa vad ce au pe acolo. Am plecat profund dezamagit si am fost apostrofat de locuitorii din zona ca de ce imi permit sa vorbesc de rau de magazinul lor unde totul e mai ieftin. Asa e, acum mi-a venit si randul meu.

Auchan a cumparat magazinele Real, drept urmare si pe cel de unde imi fac eu cumparaturile, fiind cel mai aproape. Partea buna e ca nu au schimbat angajatii, unii sunt de treaba. Partile nasoale incep acum.

Auchan merge pe principiul prost de la Kaufland, toata marfa in magazin fara spatiu de depozitare. Drept urmare ai de-a valma in magazin marfa, una peste alta, cu toate cutiile si tot stocul peste rafturile de unde cumpara oamenii. Din fericire nu e chiar ca in Kaufland de unde iti iei laptele direct din cartonul cu care vine de la fabrica, dar e mai rau. De exemplu iaurtul asta care zici ca arata ca un borcan de aracet.

WP_20131125_004

Si nu e singurul, toate iaurturile din Auchan erau in halul asta. M-am gandit initial ca s-au schimbat cutiile de iaurt si nu stiam eu, cand colo erau pline de praf. TOATE! Bai unde pastrati iaurtul ala?  Asta ca sa nu zic de bere, ca toate cutiile de bere arata de zici ca au fost pescuite de sub Dambovita.

Apoi am ajuns la pui. Eu mai intrebasem o data pe twitter cine sunt aia de la Vaslui care produc, pentru ca mi se parea brandul extrem de dubios, cu un nume de producator de cartier ce isi face puiul in beci. Apoi m-am socat cand astazi pe 25, am vazut ca trebuie sa cumpar pui vechi de 5 zile, care expira pe 27. Pentru ca altceva nu exista.

WP_20131125_005

Da, ma scuzati ca ma obisnuisem eu cu pui produs la firmele de pe langa Bucuresti care venea in real in aceeasi zi in care era produs sau cel putin la o zi diferenta. Ma scuzati ca ma obisnuisem sa mananc pui proaspat. Cine stie de unde vine puiul asta de la Vaslui, cum dracu e transportat pana la Bucuresti, cat timp face pana la Bucuresti, in ce frigidere si pe ce drumuri, dar mai ales cat este pastrat daca face cinci zile pana in Auchan? Si cine le permite celor din Auchan sa vinda pui la limita datei de expirare? Ah, maine vom avea acolo pui care expira pe 28 nu?

Auchan e mai ieftin? Mai ieftin pe naiba, e mai scump, cu produse mai putine, cu produse mai proaste, cu produse inselatoare si slabe calitativ.
Desigur, as putea sa ocolesc jumatate de oras sa ma duc sa imi fac cumparaturile in Carrefour Orhideea. Pentru simplul motiv ca acolo daca se intampla ceva nasol, nu numai ca afla Presedintele Tarii, dar ai cui sa te plangi. In Auchan nu. Pana si angajatii lor se plang ca apar clienti care vin si isi indeasa mancare in buzunare si fug cu ea, iar paza sta si doarme.

In schimb, bonus. La iesire o tanti de la casa mi-a cerut sa ii dau plasa cu Auchan sa o scaneze, desi ma vazuse ca o aveam impaturita. Pai daca imi luasem plasa din magazin mai veneam cu ea impaturita la casa? Si daca tanti de dinainte a vandut-o, atunci de ce nu i-a taiat codul ala de bare de pe ea? Ca sa o platesc de fiecare data?

Si de ce sunt asa de suparat? Pentru ca eu sunt atent cand fac cumparaturi. Si nu vreau sa imi dau banii pe mizerii. Si pentru ca daca cumpar mai scump vreau ca magazinul sa ma respecte si sa imi dea marfa de calitate ca sa ma faca sa vin la ei. Daca nu, le fac reclamatii la OPC pana se plictisesc. Asta e prima.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply