Autobuze noi pentru Pitesti

Pentru ca tot e campanie electorala si de mai mult de 10 ani orasul Pitesti nu mai are autobuze functionale, municipalitatea a gasit o solutie de parteneriat public – privat pentru a achizitiona niste autobuze si pentru a reabilita transportul public urban.

Chestia asta a fost facuta cu ajutorul unei firme din oras (daca zic Girexim unii isi vor aminti ca sunt niste oameni care stiu sa faca bani din piatra seaca) si cu ocazia asta s-au cumaprat cel putin 61 de autobuze. Ele arata cam asa:

autobuze bmc pitesti

Adica chiar mai rau decat Ikarusurile de dinainte care cu chiu cu vai se mai deplaseaza. Trecand peste aceste mici amanunte, la o scurta documentare gasim de ce arata asa autobuzele astea: sunt produse in Turcia. Ceea ce e extraordinar.
Adica de ce sa iei Mercedesuri ca in Bucuresti sa le faci zob? Si oricum nu mai devreme de acum cateva zile ma plangeam eu de gropile din Pitesti. Drept urmare se cumpara autobuze de la Turci. Astia din urma, au o combinatie de autostrazi cu drumuri de piatra si un fel de zona arida (desertica), drept urmare sunt binevenite autobuzele astea pentru drumurile noastre. Ideea e sa nu va asteptati de la prea multe de la ele, pentru ca ori sunt produse pe costuri mici si vandute de catre aia de la Girexim dublu, ori sunt adaptate pentru indivizii aia de se arunca in aer cu ele. 🙂

Si niste specificatii tehnice ale autobuzelor: Cummins 215 CP EURO 3 Capacitate transport: 66+1 pasageri din care 24 pasageri pe scaune şi 42 în picioare sau 70+1 pasageri din care 20 pasageri pe scaune şi 50 în picioare (adica cartofi, sardele rosii, cum se mai cheama inghesuiala din autobuze?). Bai si are 2 usi … adica n-ai loc sa faci nimic dar are ABS si suspensii.

Da chiar, colegii de presa de Pitesti … imi faceti si mie o poza cu ele?

Pentru oricine pe 29 feb si 1 martie se va circula gratuit cu autobuzele in Pitesti. Asta probabil ca incearca sa ii scoata pe aia cu maxi taxi de pe strada. Daca nu iese cu scandal tot degeaba si asa maxi-taxi-urile alea au ajuns bombe pe roti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: