Autostrada soarelui meu

In mai anul trecut ma plangeam de autostrada soarelui, acum am ajuns sa o injur din mers.

Nu mai retin cand au inceput lucrarile la autostrada, dar parca era Iliescu presedinte pe vremea aia. Drept urmare se vede ca lucrarile au fost facute in bucati, de firme diferite si de interese diferite. Astfel incat, fata de ce am scris mai inainte trebuie notate urmatoarele.

Primii 50 de kilometri iti dau dureri de cap din cauza asfaltului aspru si cu striatii. Da, e bun pentru aderenta dar e zgomotos. Asta daca nu cumva avem si polei, ca atunci nu se mai tine cont de asperitati. Aici se intampla cele mai multe accidente.
Urmatorii 40 de kilometri sunt cu valuri, adica sare masina fara nici o problema in mers, iar daca nu tii bine de volan cine stie cum ti se duce mana si ajungi in decor.
Cu vreo 20 – 30 de kilometri inainte si dupa  Cernavoda incep craterele pe banda intai in ambele sensuri de mers. Si cand spun cratere ma refer la gropi mari si adanci cascate in asfalt. Daca tineti voi minte la fel ca bombele de cratere de pe A1.
La Cernavoda e acelasi sistem de taxare (nefunctional) ca si acum un an de zile aproape.

In final trebuie acordata foarte mare atentie la poduri si podete, toate sunt mai inaltate decat nivelul strazii. Chiar daca asa ar fi normal, dar la marginea podului ori s-au format santuri, ori s-a lasat strada astfel incat involuntar la viteze mai mari de 90 la ora masina sare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: