Provincia la final de mandat

Anul asta vor fi alegeri locale, probabil multi primari nu vor mai iesi, in schimb cei noi vor trebui sa o ia de la capat. Chiar daca nu am vazut foarte multe orase, am vazut doua diferite si imi ajunge. Drept urmare, la Pitesti si la Constanta e aceeasi problema, e acelasi primar de foarte mult timp, a facut cateva chestii pe vremea lui, dupa care le-a lasat deoparte.

Daca la Constanta il avem pe Radu Mazare care se cunoaste ca are diferite afaceri, la Pitesti il avem pe Tudor Pendiuc care s-a plimbat prin partide, pentru a isi stabili cel mai bune sursele de finantare.

Lasand politica la o parte, ne uitam pe strada, ambele orase sunt mai rau decat dupa bombardament. Daca ar fi fost vreun bombardament stiai ca au cazut case, s-au spart strazi si asa mai departe. Acum nu ai de unde sa stii care strazi sunt sparte, unde a mai cazut asfaltul, unde a mai disparut asfaltul. Cu alte cuvinte sunt amandoua pline de gropi.
Bineinteles ambele orase au atuurile lor, in Pitesti se lauda lumea ca s-a asfaltat orasul de la un capat la celalalt vara trecuta, eu am fost acum doua saptamani si arata mai rau decat daca nu ar fi fost asfalatat deloc in ultimii 3 ani. In schimb la Constanta nu s-a mai asfaltat orasul, s-au scos doar liniile de tramvai de pe bulevardul Mamaia (atentie e santier in mijloc, dar sunteti obisnuiti cu asta din Bucuresti), in schimb s-au asfaltat  parcarile si spatiile dintre blocuri. Ceea ce da bine, dar acolo, intre blocuri sunt foarte multe canale ce n-au fost ridicate la nivel, acum urmeaza alte sapaturi, alte sparturi si alte gropi.
Daca in Constanta in zona centrului vechi si a falezei totul a ramas in conservare asa cum il stim de pe vremea cand se filmau acolo filmele cu BD, in Pitesti s-a decopertat tot centrul (care e doar o strada de 1 km necirculata) pentru a se asfalta la loc, fara vreo imbunatatire semnificativa. Bineinteles dupa asfaltarea asta vor incepe iar lucrarile de modernizare a retelei electrice, apa si alte gauri. Colac peste pupaza, au descoperit in Pitesti ruinele nu stiu carei biserici antice si pentru ca “nu au avut bani” de restaurare, au ingropat-o in ciment.

Si toate acestea de ce? Pai ca sa poata sa se laude primarul ca a facut ceva, ca a avut cum, pe ce, in ce sa cheltuiasca banii bugetului local si ca sa se scoata in fata oamenilor si a comisiilor de control. Bineinteles primarul nu e direct interesat de viitorul sau mandat, si-a realizat toate visele din viata asta, in timp ce toti consilierii locali sunt foarte multumiti pentru ca firmele lor au prosperat pe sudoarea locuitorilor si sub tutela primariei.

Iar daca in astea doua orase din tara, la care adaugam Bucurestiul situatia se prezinta in halul asta, pun pariu ca in toata tara sunt aceleasi belele. Si ne mai miram de ce le e frica europenilor sa vina la noi cu proiecte.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: