Ba ne-am nascut in locul potrivit

Nu reusesc sa-mi scot melodia asta din cap.

Si inca o data nu inteleg placerea romanilor de a se victimiza si a se brava inutil. Nu aveai nimic si acum ai o casa unde platesti rate pe 50 de ani si o masina in leasing cu ratele mai mari decat casa, drept urmare iti mai raman bani de tigari si stai sa te imprumuti la prieteni. Si acum ce faci, te plangi ca nu furi nimic, dar te bravezi ca ai reusit sa iti iei o masina in rate – care nici macar nu e a ta – pentru ca pana acum nu aveai nimic.

Si daca nu te-ai fi nascut in locul potrivit atunci ce mai cauti aici? Europa te asteapta sa iti arate cat de nasol e sa muncesti. Europa te asteapta sa iti arate ce inseamna munca, ce inseamna sa fii prins la furat si ce inseamna sa fii pedepsit pentru asta. Si tot Europa stie sa te rasplateasca. Ah, Europa e si aici? Inca nu, e doar in acte. In realitate avem injuraturi ca la usa cortului in cercurile politice inalte, amenintari cu bataia asupra primului ministru si bancnote de zero lei cu chipul presedintelui tarii.

Nu, nu e nimic gresit in ceea ce am spus mai sus, e doar prea tarziu sa ne mai manifestam astfel. Insa nu de dam seama de acest aspect fiind ocupati cu victimizarea personala si bravura atunci cand realizam un mic cacat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply