Barbatii si igiena (II)

Zilele trecute la banca, la coada, am avut in fata un angajat romprest care era foarte nervos ca are proprire pe conturi si ca nu putea sa isi ia salariul. Initial eu nu mi-am dat seama unde lucreaza pentru ca avea tricoul suficient de folosit incat brandingul sa fie sters. Eh, lucrul care m-a mirat la el, pe langa toata caldura asta, a fost ca mirosea a sapun. Adica, da domnule, se poate.

 

Daca tot am vorbit data trecuta ca barbatii trebuie sa fie atenti la produsele de ingrijire, ca e normal sa aiba la fel de multe ca si femeile, ca astea nu sunt facute doar in scop comerical, ci chiar curata si improspateaza pielea aia de bou; azi vin si va intreb, voi cat timp petreceti in baie??

 

Adica am vazut oameni care reusesc sa faca dus doar un minut sau doua. Si sunt foarte nedumerit, ei ce reusesc sa spele acolo? Ce reusesc sa curete? Oare se uda in timpul asta? Fac economie de apa? Probabil chestia e ramasa in minte din regie, acolo unde dusurile au temporizator care se opreste dupa un minut de folosire (la ei e normal, ratiuni economice), dar acasa? Mie un dus imi poate lua intre 20 si 40 de minute. Si aici intra mai multe operatiuni: vara ma racoresc, iarna ma incalzesc. Apoi frec bine, frec bine toate zonele insistand pe cele delicate, subrat, picioare, calcai, pentru a indeparta orice urma de piele moarta pentru a nu da sansa vreunui miros sa iasa pe undeva.

 

Nu, deja nu mai e barbatesc sa mirosi a transpirate, nici sa ai un iz mai incins. E cahh, e defaimator, te trimite acasa in secunda unu.  Si transpiratia nu se poate acoperi, pentru ca  ea se tot produce, e ca si cum ai acoperi gunoiul, dar ai mai pune peste el altul. Transpiratia se eradicheaza, cu sapunul, cu lama de ras, cu roll-on-ul, cu deodorantul dupa ce te-ai ras la subrat, zona inghinala.

 

Barbatii au inceput sa nu mai foloseasca deodorant, pentru ca nu-I asa, le strica hainele. Pai deodorantul nu se da pe haine. Bineinteles ca vrei sa te miroasa gagica sa vada ca arati bine si ca mirosi bine (oare ai facut baie inainte?), dar nu dai cu deodorantul pe haine, atat timp cat asta e facut sa se dea cu el pe piele. De cele mai multe ori deodorantul contine un praf alb, care in contact cu pielea are niste propietati protective, in contact cu tricoul lasa urme. Deodorantul de la Dove Men + Care are cateva lucruri care il diferentiaza de altele: nu te irita, nu este deloc rece in contact cu pielea si mai e si placut. Si daca vrei ca gagica sa vina si sa spuna ce frumos mirosi, n-ai decat sa o aduci fara sa stie la momentul in care pune capul pe pieptul tau dezgolit si iti spune ce frumos mirosi.  Pentru mine asta e momentul in care zic … da, atat. Dar atunci, daca nu folosesti deodorant? Folosesti roll-on? Ai incercat roll-on-ul de la Dove Men+Care? Ce imi place mie la roll-on e ca nu e uscat si asa protejeaza mai bine.

 

Pe langa faptul ca eu sunt printre cei fruntasi in bloc (la concurenta mare cu inca doi vecini), care consumam cea mai multa apa calda (voi nu sunteti in top nu?), vin si va intreb (ca iarasi, asta fiind un subiect tabu nimeni nu discuta asta cu tine in fata) pe voi cat va tine un sapun, un gel de dus? Ca sa stiu si eu daca mi se termina prea repede, daca nu. Adica pe mine gelul de dus de la Dove Men + Care m-a tinut 2 saptamani. Asta e bine? E mult, putin?

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: