Bateria telefonului tine putin? Exista solutii

Bateria telefonului tine putin? Exista solutii

Stiu foarte multi oameni care isi opresc conexiunea wifi si uita sa o porneasca inapoi si se intreaba de ce ii tine telefonul putin. Sau stau cu luminozitatea la maxim, ca sa vada in soare telefonul si nu inteleg de ce nu ii tine bateria de dimineata pana seara. Sau incarca telefonul cand e la jumatate de baterie si se intreaba de ce scade capacitatea bateriei.

Teoretic asta e tehnologia prin care bateriile pe Litiu-Ion functioneaza. Ele au un numar finit de incarcari posibile in conditii fiabile, apoi aceasta fiabilitate scade. Numarul de incarcari garantat de producator se invarte in jurul cifrei de 365. Adica un an de zile, o incarcare pe zi. Dar daca incarcarea nu e facuta de la 0% sau daca incarcarea nu e facuta pana la 100%, atunci bateriile incep sa isi piarda din putere. Pentru ca asa lucreaza tehnologia. Bineinteles, nici curentul care ar trece tot timpul prin baterie, daca le tineti numai in priza nu va ajuta. Si atunci ce facem cu telefoanele?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply