Bucuresti pe locul 16 in lume

Bucurestiul se situeaza pe o confortabila si binevenita pozitie 16 in topul oraselor mondiale ce ofera conexiuni de internet de tip broadband si asigura o calitate foarte buna a acestor servicii.

Bineinteles ca in top conduc Sud Coerenii de la Seoul, dar de fapt acestia au si cel mai bun internet din lume la ora actuala. In schimb Statele Unite sunt undeva pe la jumatatea clasamentului, singurul lucru care ii avantajeaza pe acestia este raspandirea retelelor wireless de la ei. Astept in schimb si studiul Akamai, pentru a vedea unde situeaza ei Romania in topul alcatuit de ei. Anul trecut eram pe locul 4.

Pe langa detaliile tehnice pe care le puteti vedea in aceasta prezentare, mai trebuie notat ca viitorul va fi VIDEO. Iar tendinta tinerilor e de a folosi din ce in ce mai mult serviciile video. Si aici ne referim la youtube (nu stiu de ce e luat separat), siteuri de video on demand, siteuri de live streaming, si altele. 

Si ca o mica prefata la ce va urma, acum se investeste si se dezvolta al naibi de mult in ceea ce inseamna video pentru mobil. Si aici ma refer la terminale mobile, tehnologie, costuri, optimizare de banda si resurse si in final la softwareul telefonului mobil si solutiile pe care acesta le ofera.

Oricum cine simte si investeste acum in VIDEO via internet – de la Internet TV la video on demand sau pur si simplu video – va avea de castigat. Asa ca let’s go 720p 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: