Bullying-ul vaccinurilor anti Coronaviurs

Bullying-ul vaccinurilor anti Coronaviurs

Avem câteva tentative de vaccinuri pentru a combate acest Coronaviurs care sunt pregătite să intre pe piață. Pentru că sunt campanii de vaccinare naționale, din fericire aceste vaccinuri vor fi gratuite. Mă rog, avantajul nostru că suntem în Uniunea Europeană și plătește Europa pentru ele și ne dau și nouă să ne bucurăm de sănătate.

În schimb acum se va declanșa un bullying uriaș al acestor vaccinuri.

Mă aștept ca cei care își fac vaccinul să se considere superiori celorlalți care nu îl fac. Mă aștept ca să existe evenimente și lucruri condiționate de acest vaccin, dar mai ales mă aștept să existe restricții pentru cei care nu fac vaccinul.

Restricțiile pentru cei care nu fac vaccinul împotriva Covid

Problema nu e că vor fi restricții pentru cei care nu fac vaccinul împotriva Covid. Problema e când vor fi implementate aceste restricții. Când va avea loc această discriminare? Pentru că un lucru este cert. Dacă nu ai făcut vaccinul, va trebui să porți mască. Iar dacă ai făcut vaccinul va trebui să porți în continuare mască, pentru că sunt oameni care nu au făcut vaccinul.

Mă aștept de exemplu la servicii difierite pentru cei care au făcut vaccinul covid, de exemplu pot să mânânce în restaurante, în interior, față de cei care nu au făcut vaccinul covid, care vor mânca doar afară. Cum ar fi să existe și feluri de mâncare diferite pentru cei care au făcut vaccinul sau pentru cei are nu au făcut vaccinul.

Restricțiile de la evenimente

Odată cu anunțarea Untold, ca principal festival al anului 2021 și unul din primele festivaluri care confirmă o dată și aici mă aștept la probleme atât pentru cei care fac vaccinul, dar și pentru cei care nu îl fac până la acea dată.
Deci am putea avea un festival organizat unde să intre doar o categorie de persoane sau să intre toată lumea, dar cu diferențe între acces sau servicii pentru acele persoane. Sunt presupuneri aici, îți dai seama, dar subiectul e atât de sensibil, încât ar putea afecta desfășurarea corectă a evenimentului.

Și aici putem să ne gândim la orice alt eveniment care a fost oprit anul ăsta. Mai puțin slujbele de la biserică. Iar am fost mult mai mulți decât erau locuri alocate la biserică. Dar se știe că de la Doamne Doamne nu vine Covid. Doar de la festivalurile păgânilor.

Dar am putea avea probleme și la muncă. Pentru că în acest El-Dorado al forțelor de muncă, unde nimeni nu verifică sau controlează firmele, te poți aștepta la amenințări și penalizări dacă ai făcut sau nu vaccinul. Iar aici va intra și o favorizare a celor care au făcut vaccinul și a celor care nu l-au făcut încă.

Problema este de fapt distribuția vaccinului împotriva Covid

Problema vine de fapt din distribuție și din capacitatea de vaccinare. Cum faci vaccinul. Înțeleg că există o relativă strategie pentru așa ceva. Dar nu mă aștept ca ea să funcționeze corect în România, că anul ăsta guvernul PNL a furat vaccinul antigripal și nu l-a mai putut face nimeni.
Și atunci când se va distribui vaccinul? Va exista suficient stoc pentru toată lumea? Vor funcționa centrele de vaccinare? Cât de ușor va putea accede populația la acele centre? Sper că nu cu un doar cu șină sau obligați să aibă asigurare de sănătate.

În altă ordine de idei, sunt companii de transport aerian care vor să implementeze un fel de pașaport Covid. Unde călătorii să dovedească că au făcut vaccinul. La fel ca la condiționarea unei vize în statele din Africa de exemplu, cu vaccinarea în pașaport pentru virusurile ce zbenguie pe acolo.

Iohannis a spus că se va vaccina în valul doi. Probabil pentru că vrea să vadă dacă este vaccinul corect și funcțional. Tu când vrei să te vaccinezi? Ai pile pentru a obține vaccinul?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Bullying-ul vaccinurilor anti Coronaviurs

  1. Am scris doua postari mari, late si documentate pe tema asta … e bun articolul tau, dar iti scapa fix esenta ridicolului: tu iti dai seama ca unii care refuza vaccinul (si e dreptul lor, indiferent de motive) vor fi batuti in cuie pentru ca daca refuza vaccinul, ii infecteze pe vaccinati?! Bai, e de noaptea mintii dar la ce latura si iobag e poporul asta multi or sa aplaude aberatia asta, ba chiar or sa apeleze chiar la lapidari publice, drepturile si libertatile fiind oricum un lux din martie incoace desi nimic din sacrificiul ala nu a dat vreun rezultat palpabil, ba dimpotriva! 🙂

  2. eu nu m-am dus cu gandul la astia care refuza.

    Eu ma gandesc doar la lupta intre cei care fac vaccinul primii si cei care inca nu intra la petrecerea asta …

    aici va fi problema

  3. Eu ma gandesc la tot circul …. si va fi, ca vaccinul ala nu vine ca o liniste a ceva, ci e abia inceputul real al discriminarilor la care vor da curs toate mintile putine …

  4. “anul ăsta guvernul PNL a furat vaccinul antigripal” – ai putea detalia bucata asta? Ce anume au facut cu vaccinul? L-au vandut altor tari? Au dat milioane de doze la ‘prieteni’?

Leave a Reply