Bunele maniere in metrou ?!

Am citit azi dimineata in ziar, in ziarul de la metrou, compact ala, un articol despre bunele maniere de la metrou.
HA?!? Exista bune maniere acolo? Sau, ce dracu bune maniere trebuie respectate ?

image729.jpg
Hai sa o luam altfel. Metroul e tot timpul arhiplin. Ce tre sa fac, sa ma ridic de pe scaun sa stau storcit in ingramadeala si sa il las pe scaun pe nush ce boshorog care in loc sa stea acasa, iese sa se plimbe pe Calea Victoriei, ca sa miroasa aer poluat de dimineata? Sau care regula atat timp cat nu ai loc sa intri in metrou. Ce faci? Stai sa il astepti pe urmatorul care e si mai plin? Pai asa as ajunge la munca la ora 12.
Bine, sunt de acord cu regula prin care sa se permita dracu inchiderea usilor. Ca sa nu stea metroul 5 minute in statie incercand sa ii inghesuie pe aia. Adica, tzipa tanti ca “Atentie se inchid usile” te bagi ori in fata sa storcesti pe cineva si sa se inchida usa, ori iesi afara si astepti urmatorul metrou, oricum nu o sa mai ai aer inauntru pana la urmatoarea statie.
Io tare ma tem, ca Doamne Fereste!! sa se intample ceva cu metrourile astea pline ochi. … Si nici nu vreau sa ma gandesc mai departe.

Vazusem pe un blog, si am primit si in lista de spam, pe unul care vroia sa ii civilizeze pe astia de la metrou si cica sa se urce numa cate unu pe scara rulanta si numai pe dreapta, ca pe stanga sa poata urca el mai repede. Ii recomand acestuia si acelor care il promovau, sa se plimbe cu metorul de la Big Berceni la Aviatorilor de la 7:10 dimineata la 8:30. Si sa nu indrazneasca sa se aseze pe vreun scaun liber. Pentru ca sunt babele de mai sus. Dupa care … intre 16 – 18, sa faca ture intre Piata Unirii 1 si 2, ca sa foloseasca eficient aceleasi scari rulante.

Ah … si am descoperit un nou cuvant incivilizatie … care presupun ca vine de la civilizatie cu in in fata.
Doamna psiholog, o luati razna. Va recomand tratamente cu transpiratie de metoru intre 7 si 9 dimineata, si curse cu RATB-ul dupa-amiaza.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Bunele maniere in metrou ?!

  1. daca imi iau gazduire ma duc cu serveru la ei … si daca ma duc cu serveru la ei imi cer banii de curent care sunt mai mult decat atat 🙂

Leave a Reply