Cache-ul si pluginul de mobil

</html><!– hyper cache: f3345a623426f18b6c5aa27637a66f19 –> 

 

Eh, dragii mei, epopeea pluginului de mobil continua. 
Se traduce si mai simplu. Pentru ca blogul are trafic prea mare, are nevoie de cache. Cache-ul ajuta servirea paginii mai repede pentru vizitator si stocarea ei in format .html pe undeva pe server. Drept urmare, atunci cand cineva intra pe blog asta inseamna ca nu mai apar cele 30 de query-uri in baza de date, query-uri de pluginuri si asa mai departe ci se serveste pagina deja pregatita si stocata fizic pe server.

Aici apare conflictul cu pluginul de mobil. Si drept urmare depinde cine castiga primul. Daca intri sa zicem acum de pe mobil, pe un articol din septembrie anul trecut ti se va servi pagina de mobil corespunzatoare, dar daca intri pe un articol din pagina 2, se va servi pagina de blog clasica ca fiind cea de mobil. De ce apare asta? Pentru ca nici un plugin de mobil nu stie sa evite cache-ul, sau sa nu se stocheze acolo si drept urmare pluginul de mobil iti serveste ce salveaza primul, drept urmare pagina cache-uita.

Bineinteles de asta apar erori de genul asta (eg. Zoso), dar pot fi reparate. Bineinteles, trebuie cineva sa ia pluginul de mobil sa-l citeasca si sa-l corecteze, pentru ca … e Open Source.  

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: