Campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă abia acum

Campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă abia acum

La noi campania de vaccinare a fost una atipică. Toți influencerii (nu ăștia de pe net, dar și ei), toate persoanele care trebuiau să se influențeze oamenii ca să se vaccineze au făcut-o când nu trebuia. Guvernul s-a vaccinat în ianuarie, odată cu medicii, poate sunt medicii sufletelor noastre și nu știm noi.
Apoi a fost vaccinarea pe pile pentru ceilalți influenceri care făceau apoi petreceri ilegale în Herăstrău și ne râdeau nouă în nas. Ei nu făceau petreceri că se plictiseră și voiau să iasă la petreceri, ci pentru că erau vaccinați și așa e normal.

Beneficiarul vaccinului a rămas pe dinafară

În toată această avalanșă de oameni care s-au vaccinat, au fost uitați fix oamenii care contează. Cei care trebuie să se vaccineze, muncitorii, populația adultă. Faptul că s-au vaccinat persoanele influente din stat la început nu i-a protejat pe ei de virus, ci i-a depravat de beneficiari de vaccin.

Iar acum avem acest discurs superior, vaccinați-vă ca să mergeți la mare. Corect, discursul este până la urmă bun, oricum trebuie să ne vaccinăm ca să mergem la mare. Dar acum trebuia dat exemplul. Uite, eu politician, am atâția followeri, haideți cu mine să ne vaccinăm. Așa dăm exemplu.

Altfel eu nu îmi explic cum a reușit Germania să vaccineze 1 milion de oameni într-o zi. Nu că nu ar fi putut, ci pentru că acolo nu am văzut să fi existat această superioritate a unora care să se vaccineze primii. Aceasta superioritate a ciocoilor. La noi a existat.

Iar acum avem beneficiarii vaccinărilor care odată nu știu când se vor vaccina. Au primit mesaje înșelătoare despre calitatea vaccinurilor – chiar dacă ar fi fost mesajele transparente – iar acum fix oamenii care contează, nu aglomerează centrele de vaccinare.

Am avut probleme și pe platforma de vaccinare, iar greutatea cu care aceasta s-a dezvoltat a arătat de fapt cât de greu funcționează statul. În loc să pierzi 24 de ore de programare pentru a face lucrurile să funcționeze rapid și să știe omul când trebuie să se vaccineze, în acel iureș de la început, această întârziere a generat lipsa activității oamenilor în platforma.

Și oamenii nu se laudă cu asta

Vaccinul este văzut ca fiind ceva exclusivist. Tot dau de oameni care au rămas blocați în ideea că vaccinul este unul experimental. Dar și parizerul este ceva experimental. Nimeni nu le explică asta.

Nici plafroma de vaccinare nu îți oferă posibilitatea de a de lăuda pe rețelele sociale că te-ai vaccinat, iar pozele de la vaccinare sunt făcute cel mult cu pile. Pentru că nu ai voie să fotografiezi procesul de vaccinare. E nu știu cum, secret de stat.

Ne vom vaccina? Da. Eu sunt vaccinat, persoanele care contează pentru mine sunt vaccinate, pentru că vaccinarea este personală și voluntară. Dar nu că ar trebui să avem efectul de turmă, ci ar trebui să înțelegem că vaccinul este bun. Este făcut din ADN de embrioane de copii moarte *(sursa o broșură a bisericii catolice – Reflecții morale cu privire la vaccinurile pregătite pornind de la celule care provin din fetuși umani avortați” (5 iunie 2005).), dar inclusiv ei spun că așa evoluează tehnologia. Dar formularea asta este, nu nepotrivită, ci înșelătoare, cum am spus mai sus.

Iar aceste formulări înșelătoare – misleading – sunt cele care omoară orice fel de performanță a campaniei de vaccinare.

Și am primit zilele astea 1.2 milioane de doze de vaccin, pe care le-am plătit deja.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă abia acum

Leave a Reply