Cand Guvernul face tampenii si lucruri aiurea

Ca al nostru magnific guvern e total pe langa de cele mai multe ori, o vedem in fiecare zi. Ne laudam cu 20 de kilometri de autostrada facuti doar ca sa ii dea cu flit unui agarici si ne imprumutam la FMI ca sa dam pensii si salarii pentru care sindicatele ies sa protesteze. Astea`s tampeniile.

Lucrurile aiurea sunt astea de genul:

Primul-ministru Emil Boc a anunţat că Executivul a decis finalizarea procesului de electrificare a satelor şi localităţilor neelectrificate, până la sfârşitul anului 2012.
Primul-ministru a precizat că valoarea investiţiei se ridică la 225 milioane euro, pentru întreaga perioadă a investiţiei.

Adica ce sens are sa electrifici satele tarii? Crezi ca asa iti iei votanti? Sau astfel vrei sa dai bine la imagine si sa te lauzi ca ai toata tara electrificata? Nici macar Italia nu e complet electrificata, iar tot timpul vor aparea localitati si constructii in zonele nelectrificate.
Bineinteles, e bine sa electrificam satele ca sa aiba toata lumea acces la televizor, frigider sau alte facilitati ale lumii moderne. Dar la fel de bine se poate ca oamenii aia sa nu isi fi facut casele in varf de munte daca stiu ca nu pot avea curent electric in timp util acolo si cu o investitie modesta. Ca de asta vorbim de eficienta si altele. Iar pentru electrificarea asta se aloca suma de 225 milioane euro. Deci jumatate cat e in proiectul magnific de e-romania.

Ma intreb sec, cat dracu costa sa electrifici linia de tren intre Bucuresti si Pitesti de exemplu, ca sa nu mai fie aglomeratie pe autostrada si ca sa poata ajunge oricine intr-o ora in Bucuresti. Sau cat de greu o fi de banii aia sa mai faci 20 de kilometri de autostrada ca sa te lauzi in fata lui Badea dupa aia.

Sau noi suntem chori si ignoranti si nu ne pasa ce se intampla cu banii nostri. Nu vrem, ca ei oricum nu vor, sa prioritizam investitiile si dezvoltarile pentru anumite lucruri de care chiar avem nevoie si care ne pot aduce mai multe imbunatatiri in timp cat mai scurt.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply