Cand stirile le fac bloggerii [2]

Martor ocular? Un om care a vazut ceva? Un om care a facut o poza ? Un om care a luat act civic si a spus mai departe.

gramo

Efectul televiziunii: 1221 oameni online in acelasi timp pe blogul Gramosilor dupa ce au aparut la televizor. Asta e rau sau bine? E bine ca blogul sa fie citit de catre presa? Sa fie folosit ca sursa de catre presa sau e bine? Acum nu discutam despre Orban, accident si alte tampenii desi presa asta face, discutam despre blog, pentru ca asta facem noi.

Spusesem o chestie la intalnirea cu Ciutacu din Club A, de fapt era o intrebare. Ar citi jurnalistii blogurile ca sursa? Atunci raspunsul a fost rapid si da, insa testul a fost picat cu brio. Si asta din simplul motiv ca e blog. Cum sa te duci la un editor, redactor sef, whatever si sa ii spui: stii, am o stire, am vazut-o pe un blog. Pai te ia ala si te invita frumos sa aberezi in alta parte.

Asta e motivul pentru care stirea a aparut in ziare la doua zile diferenta. Asta e motivul pentru care noi putem sa ne agitam, iar ei pot sa zica ca nu faceti voi jurnalism, facem noi ca de aia lucram in presa. Intamplator unii se lauda ca iau materiale de la cititori, ascultatori, insa verifica materialele alea? Nu neaparat, iar atunci se intampla ca fac acelasi lucru ca bloggerii, desi bloggerii isi bazeaza informatiile pe linkuri, surse si argumente.

Anul 2008 va aduce ce anticipam eu, o noua sursa de informare si probabil recunoasterea bloggerilor din partea jurnalistilor. O recunoastere ca a unor persoane care pot sa aduca in premiera o stire. Problema ramane ca si pana acum, li se vor da link sau nu?

Si sa nu uitam Badea e idiot, se uita la Realitatea si trage concluzii din ce intelege.   Cum nu intelege e problema lui.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d