Cand te sinucizi, fa-o cu stil

Cand te sinucizi, fa-o cu stil

Intotdeauna am zis ca daca vrei sa te sinucizi sa o faci cu stil. Nu iei pastile, acasa, sa te gaseasca ai tai. Sa cheme ambulanta si sa te duca la spital sa faca misto doctorii de tine. Ca asa se intampla. Daca ajungi la spital si n-ai reusit sa te sinucizi, toti doctorii te iau la misto: ce, atat de prost esti? Cu pastile? Pai nu vezi ca nu iti faci decat rau? Nu vezi ca ii faci rau maica-tii? Nu vezi ca nu dai nimanui nici o satisfactie si ca nimanui nu-i pasa daca te sinucizi sau nu?

Pe de alta parte, cand am fost in Londra, am inteles cum si de ce intarzie metroul acolo. Exista doua motive: man on track si signal failure. Asta cu signal failure e de inteles, metroul are 100 de ani, merge pe echipamente foarte vechi, se mai strica. Aia cu man on track, intervine de obicei la orele de varf. Drept urmare ori ajungi mai devreme la serviciu, ori intarzii. Si londonezii sunt deja obisnuiti cu astfel de manifestari. Pentru ca pana la urma viata e grea si nu sunt multi care reusesc sa scape de griji.

In schimb, la noi, baiatul care s-a sinucis pe DN1, intrand in BMW-ul ala, a procedat corect din punct de vedere a unei persoane care vrea sa se sinucida: vezi aia, direct acolo. Am fost in situatia asta, puteam sa fac la fel. Iar aici nici baiatul cu BMW nu a fost tocmai cuminte, la 120 la ora. Pentru ca la viteza aia nu ai ce anticipa si ce evita.

In schimb, urmare a acestui fapt, pe DN1 se vor intampla doua lucruri. Vor aparea iarasi radare in zona aia. Iar la Campina e cam singurul loc unde poti sa te duci linistit fara sa ai grija ca produci vreun accident. Si doi, vor pune separatoare de sens. Ceea ce va reduce considerabil viteza de deplasare. Ca prostii de pe banda doi, de langa separator vor manca jumatate din banda unu, pentru ca soseaua e mica si vor mai merge si cu viteza mica, pentru ca le va fi frica sa nu raneasca masina la contactul cu banda despartitoare. Acelasi lucru il vedeti in curba de dupa Tancabesti, unde desi poti trece linistit prin curba cu 130 la ora, daca aveti o masina buna, toti prefera sa ia curba cu 90 la ora, taiand cele doua benzi de mers, ca sa fie ei siguri de sosea. Asa incat mai multa aglomeratie pe DN1.

Sigur, solutia pentru toata treaba asta ar fi autostrada. Dar nu va temeti voi. Daca va amintiti de carnagiile din Spania cu romani, in afara de unul singur unde soferul a adormi la volan, toate celelalte au fost comise de alti soferi care au vrut sa se sinucida pe autostrada si au intrat pe contrasens. Deci se poate si asa.

 

Ce vreau sa zic aici, poate nu se intelege, e ca daca vrea vreunul sa se sinucida pe sosea, se sinucide si uneori ii ia si pe altii cu el. Si astfel isi face strigatul de durere auzit. Pe de alta parte e misto si sa pui pe Facebook ca te sinucizi, cu ocazia asta vezi cat de mult NU le pasa prietenilor de acolo de tine. Toata lumea iti comenteaza, nu fa asta, nu fi prost si asa mai departe, dar niciunul nu te suna sa vina langa tine sa te ajute sau ceva.

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply