Capsula Timpului

Adi a lansat proiectul Capsula Timpului. O chestie foarte frumoasa de altfel pe care o sa o intalnim si peste ceva ani de zile. Nu de alta, dar va ramane indexata de catre google. Si cum este indexata inca de acum, va fi foarte folositoare si atunci cand toti europenii se vor intreba cine sunt Romanii astia care vin peste noi.

Singura chestie care ma mira e ca … o sa trebuiasca sa vorbim numai de bine tara asta? Pentru ca am vazut acolo vorbe despre oua incondeiate, sau poze cu distinsi scriitori romani.

Ma implic, iar detalii despre proiect le cititi mai jos in comunicatul de presa al lui Adrian.

Iata, pe scurt, despre ce e vorba:

Proiectul este prilejuit de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Cel putin la nivel simbolic, odata cu 2007 vom intra in marea familie europeana. Si, ca in orice familie, fiecare vine cu zestrea sa. O zestre care, cu timpul, din “a ei” si “a lui”, se modifica si devine “a lor”.
Proiectul Capsula Timpului” incearca sa “inghete” pentru viitor zestrea cu care Romania intra in Europa, cu toate lucrurile ei specifice, dintre care unele vor disparea rapid si ireversibil.

Campania va dura aproximativ o luna si va consta in postarea “contributiilor” sub forma digitala (foto, video, audio)

Asteptam si contributii despre mici, dragobete, oua incondeiate, taierea porcului in batatura, colinde, olimpici la matematica, o afacere IT de succes, vreo poza nestiuta cu Titulescu, un autograf al lui Marcel Iures, o poza de-a ta, o poezie scrisa de prietena ta, o veche melodie din Cenaclu, un text despre colegii tai de munca, fotografia bunicii, o scrisoare catre tine cel de peste 5-10-15 ani, clubul in care te duci in fiecare seara, cartierul tau care se schimba, prietenul tau care si-a lasat mustata… si alte zece mii de alte idei.
Pe scurt?
“Zestrea pe care o aducem noi Europei”

Intentia mea si a celor care s-au implicat deja in acest proiect, este sa ajungem la o participare nationala intr-un proiect in care, dupa cum se vede, utilizatorul creeaza contentul.

Asta e, foarte schematic, conceptul.

Fiindca e un proiect amplu, iar timpul destul de scurt, avem nevoie de tot sprijinul celor carora le-au sclipit ochii cand au auzit despre ce-i vorba.

Daca ti-am starnit interesul, primul lucru pe care-l poti face pentru acest proiect este sa sustii, alaturi de noi, campania de promovare post-lansare printr-un anunt pe blog care sa descrie, in cateva cuvinte, conceptul. In acest fel, putem vedea care sunt reactiile cititorilor tai si daca putem spera, in mod real, la o participare nationala. Evident ca esti binevenit sa contribui cu texte, foto sau video, chiar asteptam asta

Pentru mai multe amanunte: www.cristealizari.wordpress.com unde vei gasi tot cea ceea ce te-ar putea interesa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: