Casa Poporului

Saptamana asta a fost liber la Casa Poporului, adica s-au deschis usile pentru popor. Sa vada si tot neamul unde se alege binele tarii, eventual unde se stabilesc ce si cum se poate fura mai repede si mai usor.
Si, dupa cum ziceam, a fost intrare libera, iar mii de oameni s-au inghesuit sa vada a doua ( A DOUA ) cladire din lume. Se vede chiar de pe Luna foarte bine, in timp ce prima cladire e Pentagonul si pe asta n-ai voie sa il vezi, decat daca esti Bin Laden.

Teoretic eu as putea sa ma duc oricand acolo, insa … inca n-am de ce. In schimb tin sa le multumesc lui Subiectiv si Nwradu pentru poze.

Poze de la subiectiv
Poze de la nwradu

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Casa Poporului

 1. Da mai, tu esti Cristi… cand te-or vedea, vor deschide aia larg usile.

  Stimabile, iti trebe acreditare chiar daca lucrezi la TV!!! Altfel, nu intri oricand;)

 2. may i google u?!?!?! :-w
  e a 2`a ca marime in lume. 😛
  amice….ia aici
  Casa poporului – Calea 13 Septembrie nr.1
  Bucuresti, jud. Bucuresti

  Este un edificiu de mari proportii,extins pe o suprafata de 64.800 m2 – locul 2 in lume dupa cladirea Pentagonului din Washigton). Construit intre 1984 si 1989 pe Dealul Uranus, dupa planurile unui colectiv de arhitecti romani, coordonat de arhitecta Anca Petrescu, acest impozant edificiu are o forma dreptunghiulara, cu laturile de 270 m la fatada si respectiv 240 m lateral, o inaltime de 84 de m si o adancime, sub cota zero, ce coboara pana la 92 m.
  Suprafetele celor 440 de birouri, ale zecilor de sali de conferinte si sedinte (dintre care trei sali au intre 1000 si 1500 m2 fiecare, doua sali cu peste 2000 m2 fiecare, doua sali de sedinte cu o capacitate de 1.200 de locuri si respectiv 850 de locuri) insumeaza 265.000 m2. Din punct de vedere al volumului construit, Casa Poporului ocupa locul 3 in lume (cu 2,55 milioane metri 3) dupa cladirea de la Cape Canaveral (S.U.A.), in care se monteaza rachetele cosmice (cu 3,67 milioane metri3) si dupa Piramida lui Quetzalcoatl (3,3 milioane metri 3) din Mexic.

 3. deci revin….
  locul 2 in lume dupa marime shi locul 3 in lume dupa VOLUM 😛
  Avand o suprafata interioara de 265.000 mp, Casa Poporului ocupa locul al doilea in lume ca marime dupa Pentagon. Ocupa, de asemenea, locul trei in lume ca volum dupa Cape Canaveral din SUA si piramida Quetzalcoatl din Mexic.

 4. buna eu sunt emy,va rog si eu daca stiti numarul de telefon de la casa poporului.va multumesc anticipat

Leave a Reply