Căsătoriile gay, legalizate în Statele Unite. Cum va schimba asta lumea

Căsătoriile gay, legalizate în Statele Unite. Cum va schimba asta lumea

Căsătoriile gay au fost legalizate pe întreg teritoriul Statelor Unite. Până acum ele erau legale in 37 din cele 52 de state.  Masura a fost justificată prin afirmația că această căsătorie este o comuniune între oameni și nu între oameni și stat, iar aceștia sunt toți egali în fața legii.

Imediat după această decizie mai marii lumii Președintele Obama și Mark Zuckerberg au venit să salute și să îmbrațișeze această decizie. În acest sens oamenii limitați s-au grăbit să îi condamne și să îi stigmatizeze. Oamenii limitați fac asta.

Și totuși, de când lumea și pământul acestea se întâmpla. În antichitate ce credeți că erau fetele virgine din templele grecești, numite si oracol? In evul mediu sunt atât de multe povestiri din castelele de pe vremea aia, dar și de la casele oamenilor. Aberez? Uitați-vă în jur.

Am fost intr-o seară în club. Acolo m-am întâlnit cu un prieten. Și el mi-a făcut cunoștiință cu persoanele de la el de la masă. Mi-a zis, ea este prietena mea, ea este prietena ei. El era fericit în postura asta.

De altfel, al doilea om important al Planetei, Mark  Zuckerberg a postat pe net o hartă despre cum s-au dezvoltat comunitățile LGBT pe teritoriul Statelor Unite.

11403132_10102203639540491_1586708559397365618_n

 

Aparent este o intensă dezvoltare a acestor comunități. Practic este doar următorul nivel în comunicare. Aceste comunități au existat și înainte. Acum ele comunică.

Și nu au câștigat noi adepți, pentru că toate persoanele open mind pe care eu le cunosc așa au fost dintotdeauna. Nu te faci gay a doua zi.

Ideea e să nu vă temeți. Persoanele astea au fost și până acum aici. Inainte se ascundeau, acum le recunoaștem și le dăm voie să iasă pe stradă. Nu mai aruncăm cu pietre, decat izolat, în anumite state. Unde preoții sfintesc apoi locurile pe unde au trecut persoanele gay.

Partea nasoală e că încă avem mulți oameni limitați. Care nu că nu vor să audă de așa ceva. Că dacă ar auzi, ar fi indiferenți. Sunt persoane care vor arunca în continuare cu pietre. Și deși în lumea arabă avem haremuri, deci fete gay, în țările intens ortodoxe de rit vechi vor fi în continuare focare de eradicare a acestor persoane.

Lumea va fi mai bună. Dar până atunci  mai e.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d