Caseta de redactie

Prin ziare de obicei se gaseste un loc, in oricare din pagini, uneori era pe ultima pagina, uneori pe pagina doi, ba chiar si pe pagina 4, loc in care, spuneam, se gaseste caseta de redactie. Asta in ziarele sau publicatiile ce mai practica faptul ca trebuie sa spuna intr-un fel si / sau altul ca sunt niste oameni ce lucreaza acolo.

Sa spicuim dintr-una din acestea:

Sales: tel 021 …
Mail: [email protected]
Redactor sef: cum il cheama.
Redactor sef-adjunct: ala care il pupa in cur pe cel de deasupra si sta cu biciul.
Editori: aia care iau materialele reporterilor si le rescriu (uneori isi mai iau pumni in gura – vezi TVR).
Colaboratori: fraierii care spera ca fac cariera in presa astfel, cei care aleara pe teren.

Si cam atat.

Acuma editorii sunt aia care corecteaza textul? Sau doar taie cuvinte si se bat cu astia prin redactii? Inainte, era misto, se scriau articole, se aprobau de securitate, se trimeteau la culegatorie, se printa o editie, o lua nenea corectorul si citea, corecta cuvintele, o dadea din nou la culegatorie si se apuca sa imprime editia. Acum …e mult mai simplu. Vine cineva … scrie stirea, o trimite mai departe, vine altcineva, verifica stirea, isi ia pumni in gura si o publica. Nimeni nu mai sta sa corecteze nimic.

Atunci … daca nu mai sunt joburi de culegatori in redactii, sau joburi de corectori … de ce ma mai mir eu cand intalnesc:

unde se poate bea un absint (!) cu lime absolut rezonabil si-n care nu se mai poate bea nimic, intrucat s-a desfiintat

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: