Cat faci pana iesi din Romania

De obicei cand ma duc in vest zbor cu avionul. Asta e combinatia, e mai ieftin oarecum, e mai rapid, nu te stresezi prea mult. Azi am vrut sa imi fac un itinerariu tot asa si m-am speriat cand am vazut ca sunt 19 ore pana la destinatie. M-am  bucurat in schimb cand am vazut ca Google Maps imi afiseaza jos sub tot itinerariul si pretul estimativ al combustibilului consumat. Undeva la 2 plinuri, ceea ce pe mine ma multumeste. Ce nu m-a multumit a fost asta de pe ViaMichlein:

via michlein

Adica ai condus peste 2 ore ia o pauza. Bineinteles ca dupa ce iesi din Romania mesajele astea nu mai apar, pentru ca alea doua ore pe care le afiseaza Via Michlein sunt pe autostrazi care oricum sunt foarte largi si nici daca vrei nu faci doua ore de la granita pana la Budapesta.

Noi neavand autostrada, un drum care probabil se face in maxim 3 ore, la un regim de autostrada cu viteza sustinuta, ajunge sa se faca in minim 8 ore. Acum nu mai punem ce tiruri avem pe acolo, ce blocaje cauzate de destepti care traverseaza aiurea sau te mai miri ce lucrari aiurea in carosabil, ca sa nu zicem de gropi si alte alea.

Apropo, pe voi cat va tin amortizoarele masinii?

Si asa mi-am adus aminte ca undeva la intrarea in Fagaras e un indicator pe care troneaza extraordinar de frumos: Oradea 300 si ceva de kilometri. Instant te gandesti: whoa! 3 ore de condus, cel mult. Dar stai, ca noi nu avem autostrazi, iar alea care sunt nu sunt pentru noi, pentru ca nu exista. Si din alea 3 ore de linie dreapta trebuie sa opresti de minim 4 ori ca sa te odihnesti dupa fiecare 2 ore de condus.

De ce sa fim si noi la fel ca altii? Apropo, nu sunt de acord cu Zoso care zice ca nu meritam autostrazi. Ba le meritam, dar trebuie sa dotam fiecare masina cu centura falsa de siguranta. De asemenea trebuie sa lasam si carutele sa mearga pe acolo, dar si desteptii care merg cu 80 pe banda doi. Selectia naturala functioneaza atat de bine.

Ah, suntem pe primul loc (sau printre primii) din Europa la accidente grave pe sosele si UE ne cere sa facem urgent ceva in acest sens. Noi luam 500 de radare si zicem ca nu e real cand se merge cu 300 la ora pe Autostrada Transilvania. Vezi, asa faceam o ora pana la Oradea 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply