Ce fabrici mai sunt prin Romania?

O data cu inchiderea fabricii NOKIA de la Cluj-Napoca, ceva oameni disperati de prin presa au inceput sa tipe ca mai sunt doar doua fabrici in Romania, adica Dacia si Ford.

Pe moment m-am panicat, pentru ca daca mai sunt doar doua fabrici in Romania inseamna ca e grav rau de tot. Dar de fapt sunt mai multe, insa intr-adevar sunt si locuri unde imi da cu virgula si atunci e normal sa te intrebi unde naiba creste economia noastra sau de ce nu murim de foame maine?

Daca e sa ma gandesc la fabirici mari care ar avea cu ce sa sustina economia romaneasca, imi vin in cap Siemens, la Timisoara; Astra, la Arad; Arcelor Mittal, la Galati; Oltchim, la Rm. Valcea … pauza … pauza … pauza … Antibiotice Iasi, la Iasi … pauza … pauza …

Si m-am panicat iar. La Bucuresti mai e vreo fabrica care sa produca ceva? Aici platforma IMGB e daramata / inchisa, platforma Vulcan e acum Kaufland si ceva case in constructie, in Militari mai vad doar Alstom si OTV care nu produc nimic, Coca-Cola e inchisa….

 

Ce alte fabrici mai sunt prin Romania, mai ales unde?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: