Ce fac cartofii mei

Ce fac cartofii mei

 

Dupa cum stiti, in primavara am fost la plantat de cartofi. Iar pentru ca vara asta a fost capricioasa si nu au fost destule ploi, cartofii erau in pericol sa nu se faca corespunzator. In schimb agricultorii destepti se gandesc si la asta si au solutii de irigare. Trecand peste faptul ca apa e scumpa, exista (sau existau) fonduri europene care te ajutau sa scapi de aceasta problema, adica iti platea Europa apa cu care sa uzi cartofii.

Drept urmare nici cartofii mei n-au avut de suferit si au fost udati din belsug de stropitoarea care aducea apa de la mare distanta. Pentru ca nu-i asa, o munca bine facuta se face corespunzator. Asa incat, ei arata astfel

Iar in week-end ma duc sa ii recoltez.

De ce ma duc in week-end? Pentru ca v-am zis, agricultura moderna din 2012, nu se face cu sapa si nici cu boul, se face mecanizat, de preferat pe fonduri europene si se face pe proceduri. Iar mai mult de un week-end nu are de ce sa dureze recoltatul cartofilor. Pentru ca nu bag eu mana in pamant sa ii scot, ci ma sui pe combina, apas niste butoane pe touchscreen si isi face singura treaba. Eu doar trebuie sa tin drumul drept.

De fapt, daca mai au loc liber la ferma …

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply