Ce face un guvern care nu e in criza

In 2000, dupa o criza fenomenala, a fost premier Adrian Nastase, un tip de la care nu se asteptau prea multe dupa foametea din tara, dupa curelele pe care le-am tot strans, dupa disponibilizari si concedieri. Nastase a facut un singur lucru. Aparea in fiecare seara in buletinele de stiri de la televizor si spunea cate una alta. Ca a mai facut o masura, ca a mai facut un parteneriat, ca a mai facut cate o vizita nu stiu unde, ca tara trebuie sa faca asta si astalalata.

In 2004 a venit Tariceanu. Nici el mai prejos, multa lume l-a tot blamat, dar si el a facut acelasi lucru. Iesea in fiecare seara la televizor cu declaratii despre starea natiunii, cu parteneriate incheiate, landandu-se ca tara e pe plus. Se ducea la inundatii si ii injura pe aia care stateau cu mainile in san sau manca fasole batuta sa arate ca e alaturi de ei. Se ducea o data cu Basescu sa se laude ca el sau presedintele repara podul de la Mihailesti in timp util, etc.

Ce face Boc? Pai nu iese la televizor, nu face nici o vizita nicaieri, nu e interesat sa vada nimic. El sta malc, mai face cate o sedinta in care intreaba de ce nu avem motoare de tancuri pe avioane, nu vrea sa apara la televiziuni, le interzice acelasi lucru celorlalti ministri si atat. Guvernul asta sta ascuns in spatele usilor palatului Victoria, insensibil la protestele din strada, uitandu-se cu frica ca nu care cumva sa mai iasa vreo mineriada, ca n-au pe unde fugi. Si nu va mai iesi nici o mineriada, pentru ca Boc a cumparat toate sindicatele si le tine asa la ciocul mic, dandu-le cu frimitura, iar ei bucurandu-se ca au mai primit pentru acum ceva. Boc nu se gandeste la ziua de maine. Pe el il intereseaza sa aibe acum ce face si atat.

Guvernul asta nu stie nici macar sa absoarba 5 milioane de euro pentru programul marul si corul (urmare a cornlului si laptelui), veniti de la Uniunea Europeana gratis, dar el se  imprumuta la FMI ca sa scoata parleazul cu sindicatele marindu-le salariile. Guvernul asta nu e in stare sa absoarba investiile pentru infrastructura, alti bani gratis de la UE, dar se lauda ca anul asta vor realiza 0 (ZERO) kilometri de autostrada care vor costa in schimb cateva sute de milioane de euro.

Basescu doarme. De fapt nu doarme, ii cheama la consultari la Cotroceni, le da extemporal, Boc impreuna cu acolitii ii recita poezia, lucrarea ia nota de trecere. Basescu doarme.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: