Ce lipseste

Stateam azi si ma gandeam cam ce mi-ar trebui mie. Pai uite, sa am un loc unde sa platesc facturile. Nu exista.

Daca voi credeti ca eu ies acum la ora 1 jumate sa ma duc la bancomat cu facturile in mana ca sa butonez acolo, sa trec cod client si cine stie ce alte tampenii ca sa stau sa platesc facturile, va inselati.

Online frate. Adica pe internet. Stau dracu linistit in cur, pe pat si vreau sa platesc facturile. Sa o luam pe rand.

RDS – pauza. Incerci sa platesti factura online la ei, prin ordin de plata si bla bla tot ce vrei in contul ING, le furnizezi toate datele de care ai nevoie, dupa care te trezesti ca iti suspenda serviciile. De ce? Pentru ca nu stiu sa proceseze datele si dau vina ca nu au primit banii. Sau, cine stie … or folosi homebanking si ala se cam satura sa dea niste clickuri.

RDS – Fail ! Astia au si rdslink.ro in Bucuresti, acolo unde ai cont de abonat si vezi ce facturi ai de plata, dar si ce trafic faci, insa nu poti plati din pagina aia ca e foarte greu de implementat o solutie.

Electrica – aproape bine. Adica eu de unde sa stiu cat am de plata la electrica, daca nu imi primesc / gasesc factura de curent intr-un mod civilizat, in cutia postala, in plic. Nu astia o lasa in usa sau te mai miri unde,  mototolita si asa mai departe… si eu ce platesc atunci? Nu, trebuie sa ma duc la ghiseu sa zic adresa si tanti sa ma caute pe calculator (!!!!) si sa spuna, aveti atat.

Romtelecom – astia sunt misto, au my account. Dar in caz ca mi-am uitat parola trebuie sa le dau mailul cu care am inregistrat-o. De unde sa stiu cu ce mail s-a inregistrat? Ca eu sunt chirias nu proprietar de contract.

Administratie – intr-un singur bloc din Iasi parca, oamenii aceseaza o pagina web ca sa isi plateasca facturile. Astfel nu alearga nici administratorul dupa bani, nici oamenii nu se streseaza ca sa plateasca facturile.

Ba, deci se poate. Dar … vrea cineva? Nu. E prea complicat nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: