Ce Schengen? Nu poti fi arestat daca nu ai buletinul la tine

Noi vrem in Schengen sau cum? Adica vrem sa ce? Sa fim in rand cu Europa? Pai meritam? Am primit un mail din cadrul ministerului de Interne, iar cum astia sunt mai comunisti decat militia nu voi publica nici localitatea, nici date de identificare si nici nu le voi da mai departe departamentului astfel desemnat din minister pentru combatarea scurgerilor de informatii.

Sa-l citim:

As dori sa va sesizez, cu privire la o dispozitie interna care exista in interiorul Politiei Municipiului […], potrivit careia arestatii care sunt adusi in arest trebuie sa aiba asupra lor buletinul. Aceasta dispozitie a avut ca efect, saptamanile trecute, un caz nemaintalnit cred nicaieri in lume. Doi politisti dintr-o comuna din judetul […], au primit un mandat de arestare eliberat de Judecatoria […] pe numele unui individ. Acestia l-au gasit, l-au incatusat si l-au dus la arest, insa acolo nu au fost primiti cu el deoarece acesta nu avea buletinul la el.

Solutia gasita de sefii politiei, pentru cei care trebuie adusi in arest dar nu au buletinul la ei, a fost de a agreea un studio foto care este situat cam la 1 km de sediul arestului si unde politistii trebuie sa mearga cu infractorul pentru a-i face poze si apoi cu pozele respective sa i se intocmeasca o carte de identitate provizorie. Am spus mai sus ca studioul foto respectiv este doar agreeat de politie, pt ca banii platiti pe poze si pe taxa de urgenta pt intocmirea cartii de identitate provizorie a arestatului, nu sunt platiti de inspectorat ci sunt platiti de politisti din buzunarul lor. Nu mai vorbesc de faptul ca in studioul foto respectiv, pe langa cel arestat si cu catuse la maini, stau la coada si cetateni de rand, care sincer nu stiu ce impresie isi fac cand vad o asemenea scena, sau despre faptul ca pentru a-l aresta pe respectivul, politistii trebuiau sa urce un deal abrupt cu cauciucuri de vara. Pentru ca nu au putut, au fost trasi de o CARUTA ! Chiar si asa, politistii si-au facut datoria, insa cand au ajuns cu respectivul in arest, au intampinat problema de care v-am povestit.

In final, stau si ma intreb, de ce am merita sa intram in Schengen, daca ministerul de interne nu e in stare nici sa echipeze de iarna masinile de politie si nici sa puna in functii oameni care sa nu emita asemenea dispozitii aberante. Pentru ca nu va imaginati, ca sefii politie nu stiu de aceasta dispozitie, Chiar domnul […], unul din sefii politiei municipiului […], cand a fost intrebat de cei doi politisti care e faza cu aceasta dispozitie, el le-a spus  ca asa se procedeaza acum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: