Ce se mai intampla la biserica

Am fost sambata seara la slujba de Inviere, iar cum am tot fost prins cu mutatul am reusit sa ajung cu o ora inainte de Liturghie. Cum am prins loc in banca, involuntar am reusit sa aud ce discutau si celelalte persoane de langa mine.

Acum nu stiu cum sa cataloghez activitatile astea, pentru ca nu reusesc sa ajung prea des la biserica, dar am vazut oameni care se intalneau pe aici si se pupau(de bucurie bineinteles) am vazut oameni care au butonat telefonul tot timpul, dar cel putin au avut bunul simt sa-l dea pe silent.

Cele mai haioase sunt de fapt discutiile despre ceilalti. Cum stai in banca si trebuie sa astepti, in loc sa te rogi, sa iti aduci aminte de ce pacate ai facut, sau pur si simplu sa meditezi la nemurirea sufletului stai sa vorbesti despre cum au venit altii imbracati, despre tipul ala care a venit cu copilul noaptea la biserica, dar si despre excursia din Venezuela sau cate televiziuni transmit evenimentul. Culmea discutiile astea nu inceteaza nici macar atunci cand preotul incepe sa vorbeasca si sa iti tina slujba.

Nu ca as fi rautacios, insa nu pot sa inteleg ce face Biserica, nici macar nu vad ce nu face. Cu alte cuvinte, vezi ca enoriasii tai fac altceva decat sa fie atenti la cuvantul lui Dumnezeu si nu faci nimic. Preotii se obisnuiesc cu asta, sau sunt multumiti sa primeasca salariul si atat? A murit chestia aia pe care am tot vazut-o in filme si citit in carti, numita generic misionari?

O biserica in degingolada unde oamenii vin doar pentru ca asa trebuie si pentru ca e bine, fara sa stie de ce vin, sau ce cauta la Biserica.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: