Ce știm până acum despre iPhone 12. Când va apărea pe piață și cât va costa

Ce știm până acum despre iPhone 12. Când va apărea pe piață și cât va costa

Am filmat pentru voi un material video în care am strâns toate zvonurile despre iPhone 12. Afli de aici cât va costa noul iPhone 12, când va fi disponibil. Și ce s-a înâmplat cu evenimentul care trebuia să prezinte iPhone 12 pe 10 septembrie 2020.

Prețul pentru noul iPhone este un subiect de discuție de fiecare dată. Sunt voci care vor un telefon scump, altele care spun că dacă telefonul va fi ieftin, atunci acesta va fi pentru săraci.


Dar oare Apple vrea un telefon pentru cei bogați sau au ajuns la concluzia ca din serviciile pe care le oferă pot câștiga mai mulți oameni, astfel încât un telefon pentru săraci ar putea fi mai profitabil decât telefoanele de fițe.

Dar noua cameră de pe iPhone va reuși să fie mai bună decât cea de pe multe telefoane cu Android?

Mai are iPhone cu ce să vină în plus astfel încât să fie apreciat de către oameni?

Unul din zvonurile intens discutate spune că iPhone 12 nu va veni cu încărcător. Iar un alt zvon ne prezintă un cablu de încărcare USB-C la Lightning. Ai prea multe încărcătoare acasa? Și ești sătul de ele?


Totuși, când vom vedea iPhone cu mufă USB-C?

Aștept procesoarele noi A14 bionic, care ar trebui să populeze nu numai iPhone-urile din versiunea a 12-a, dar și noile MacBook-uri și alte deviceuri pe care le produce Apple.

Asta este unul din atuurile companiei. Capacitatea de a produce procesoarele pentru telefoanele lor, dar și faptul că aceste procesoare sunt atât de performante încât se bat cu cele mai puternice procesoare ale concurenței. 

Mai e un lucru care m-a fascinat. Toate randările arată un telefon cu margini drepte, așa cum au fost primele telefoanele de la iPhone.
Ar însemna asta nu neapărat o întoarcere în timp ci o mai bună protecție pentru ecran și telefon în general. Și totuși telefonul nu ar trebui să fie mai gros de 7 milimetri. 

Dar în detaliu, totul este explicat în videoul de mai sus.

Ce aduce până la urmă noul iPhone? Aduce 5G. Știm cu toții, Apple nu a fost prima companie care să lanseze tehnologii de conectivitate pe telefoanele lor. Le lasă pentru alții ca să le testeze, le dau timp ca să le optimizeze, iar atunci când le lansează telefoanele vin cu o tehnologie care sigur funcționează. 

Chipul pentru 5G va veni de la Qualcomm, cu viteze de 7 giga pe secundă download și 3 giga pe secundă upload. Bineînțeles, viteze teoretice și tot acest cip va suporta toate rețelele 5G care sunt acum dezvoltate prin lume. 

În același timp și conexiunea Wireless ar putea fi îmbunătățită pe noile iPhone. 

Dar cum arată noul iPhone? 

Zvonurile vorbesc de 4 modele, respectiv de 4 dimensiuni. 

Aceste zvonuri apar de la producătorii de carcase, de la cei din lanțul de distribuție, de la producătorii de display-uri. Deci avem un display OLED de 5.4 inchi pentru iPhone 12 și unul de 6.1 inchi pentru iPhone 12 Max. 

Avem un display OLED de 6.1 inchi pentru iPhone 12 Pro și unul mare de 6.7 inchi pentru iPhone 12 Pro Max. Uite și denumirile telefoanelor, iPhone 12 simplu, 12 Max, 12 pro și 12 Pro max. 

Din ce se cunoaște de la producători, nu vor fi două modele de telefoane cu aceeași rezoluție. Iar pentru că display-urile au avansat, vom vedea rezoluții de minim 458 pixeli per inch, ceea ce ar putea aduce nu numai rate de refresh mari, cât un contrast și o claritate mult mai mare a imaginii pe ecranele de pe iPhone pe care le știm. Zvonurile sugerează că ar trebui să avem rată de refresh de 120 de herți pe modelele Pro sau Max. 

Este interesant cum toate randările arată un telefon cu margini drepte, așa cum au fost primele telefoanele de la iPhone. Ar însemna asta nu neapărat o întoarcere în timp ci o mai bună protecție pentru ecran și telefon în general. Și totuși telefonul nu ar trebui să fie mai gros de 7 milimetri. 

Ecranele vor fi produse de samsung și LG. Iar notch-ul, decuparea cea de sus pentru senzori și camera frontală va fi mai mică ca la alte telefoane. Nu poate fi ignorată pentru că acolo sunt senzorii de recunoaștere facială, de luminozitate și camera frontală. Tocmai de asta va fi și o nouă versiune a ceea ce noi știm că este Face ID. De data asta vine cu un fel de recunoaștere 3D.  Ar putea să apară aplicații pentru conferințe video folosind camera frontală și o mai bună separare a persoanei din fața telefonului față de ceea ce este în spate. Și de ce nu alt tip de selfie-uri. Sunt zvonuri și despre senzorul de amprentă. Unul din acestea spune că telefoanele vor avea senzor sub ecran, produs de Qualcomm. 

Când vine vorba de memorie, doar o versiune de iPhone va mai veni cu 64 de giga de ram, celelalte versiuni urmând să aibă stocare care să înceapă cu 128 de giga de ram. De fapt, pe iPhone mare parte din stocare este ocupată de sistemul de operare. 

Aștept procesoarele noi A14 bionic, care ar trebui să populeze nu numai iPhone-urile din versiunea a 12-a, dar și noile macbook-uri și alte deviceuri pe care le produce Apple. Asta este unul din atuurile companiei. Capacitatea de a produce procesoarele pentru telefoanele lor, dar și faptul că aceste procesoare sunt atât de performante încât se bat cu cele mai puternice procesoare ale concurenței. 

Unul din zvonurile de pe internet ne spune că procesoarele A14 Bionic sunt cu 40% mai puternice pe partea de CPU și cu 50% mai performante pe partea de GPU față de versiunea precedentă. Drept urmare ne putem aștepta de la Apple să vină cu telefoane care să fie duble ca performanță față de precedentele și cu rate de refresh foarte bune. 

Ce nu am putea avea anul acesta în cutiile de iPhone? 

Unele din cele mai circulate zvonuri de anul acesta sugerează că am putea să nu mai primim căști sau încărcător pentru noile telefoane. Câștige pot înțelege ca să nu fie în cutie,  toată lumea folosește acum buds, acele căști wireless sau airpods. 

Pe de altă parte, zvonurile vorbesc și despre un nou cablu de încărcare de la Apple, care să nu se rupă la fel ca aceste cabluri pe care le cunoaștem noi. Dar acest cablu prezentat pe internet este un USB-C to Lightning, în timp ce toată lumea așteaptă iPhone cu USB-C. Dar dacă va veni iPhone cu USB-C, s-ar justifica de ce să nu mai fie nevoie și de încărcător în cutie. Toată lumea are acasă zeci de încărcătoare pentru telefoanele mobile. 

Da chiar, tu ai calculat? Câte încărcătoare pentru telefoane ai în total? Acasă, în mașină, la birou? Câte tipuri de cabluri? Mai ai nevoie de încă un încărcător? Spune-mi părerea ta în comentarii. 

Dacă nu mai vine cu încărcător, prețul telefonului poate scădea semnificativ. Și zvonurile asta sugerează. Aparent iPhone 12 ar putea fi mai ieftin ca iPhone 11. 

Până la preț, nu am vorbit despre camere. Acestea s-ar putea să fie cel mai bine ținut secret al acestei versiuni de iPhone. Pentru că nu sunt prea multe zvonuri despre aceste camere. Vor veni la fel, tot 3 bucăți pe telefon, în spate, sau două pentru versiunea simplă. Și focalizarea se va face cu ajutorul acestei tehnologii 3D folosind și laserele. Toată lumea se așteaptă la Zoom optic de 3x sau de 2x, atât timp cât la Android există deja camere cu zoom optic de 5x. Și la fel așteaptă o nouă soluție de stabilizare a camerelor pentru realizarea de imagini fără stress. Iar din iOS 14, noul sistem de operare au fost descoperite noi moduri de filmare, 4K la 120 sau 240 frameuri pe secundă. 

Preț iPhone 12

649 de dolari ar trebui să coste cel mai ieftin iPhone. Mult, puțin? Versiunea iPhone 12 simplă este așteptată la acest preț. Nu avem iPhone de genul SE anul acesta.  Iar versiunea de 6.1 inchi de Iphone 12 Max să coste 749 de dolari, urmând ca iPhone 12 Pro să coste 999 de dolari, iar iPhone 12 Pro Max, 1099 dolari. 

Teoretic telefoanele sunt așteptate să fie prezentate pe 10 septembrie. Asta e ce am strâns până acum din diferite surse de pe internet. Însă problema apare cu disponibilitatea acestor telefoane. Fabrica Foxconn din China a făcut angajările sezoniere pentru producerea telefonului în August, iar Apple a anunțat deja că aceasta versiune de telefon va fi întârziată din cauza pandemiei. Apple   lucrează acum cu un număr limitat de magazine.  Toată lumea așteaptă telefoanele pe piață undeva în Octombrie, dacă nu mai târziu. Important ar fi să prindă Black Friday, ziua cu cele mai bune vânzări.

Vom vedea care dintre aceste zvonuri s-au adeverit. Tu vrei să îți cumperi noul iPhone? Dacă da spune-mi în comentarii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply