Orange a pornit internetul 5G în București. Are acoperire 100%

Orange a pornit internetul 5G în București. Are acoperire 100%

Orange a trimis un mail în care spune că a pornit internetul 5G în București. Opțiunea este valabilă la abonamentele 5G, incă nu este la cartelă și la alte abonamente și bineînțeles cere un telefon compatibil cu rețeaua 5G a lui Orange. Anunțul vine la 8 ani de la anunțul rețelelor 4G. La final de 2012 porneau primele rețele 4G în România, iar în 2013 aceste servicii se ofereau și comercial, în principalele orașe.

Viteza maximă de download pentru început este de 1.2 Gigabiți pe secundă. Bineînțeles această viteză depinde de mai mulți factori. De la tipul telefonului, la zona unde te afli, la cât de departe ești de prima antenă 5G și așa mai departe.

Eu am fost surprins să văd că am 5G și în casă. Dar în momentul în care făceam un apel telefonul trecea automat în 3G+, tipul de conexiune disponibil în zona mea. Vitezele pentru 5G de acasă sunt irelevante, eu stau într-o zonă care se află la interescția mai multor antene și cum nu am nici o antenă în preajmă, internetul mobil la mine acasă este deficitar.
Una din antenele 5G din București, dă internet și în localitatea Voluntari, de lângă București. Dar și în orașul Otopeni.
Mai găsiți 5G și pe la Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Timișoara și Brașov.

Orange spune că oferă internet nelimitat, 5G la abonamentele sale.

Dar, am un telefon 5G, Samsung Note 20 Ultra 5G, primit în cadrul programului Orange Smartphone Tester și aș ieși la plimbare, împreună cu ceasul Samsung Galaxy Watch 3, să testez rețeaua. Mă întreb pe unde să mă duc. Tu unde vrei să vezi rețeaua 5G cum funcționează, spune-mi în comentarii.

N-am apucat să vorbesc încă de telefon și de ceas. Dar cu siguranță voi vorbi despre ele zilele astea. Fiți alături de mine.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply