Ciudată moda tastaturilor și a perifericelor pentru calculatoare

Ciudată moda tastaturilor și a perifericelor pentru calculatoare

În lumea asta a celor care folosesc periferice pentru calculatoare, sunt băieții ăia superiori, care au mac-uri și restul lumii. Vă uitați la cei care au mac-uri ca la arieni, pentru că folosesc mouse fără scroll și tastaturi care nu cleampăne.

Între timp producătorii de dispozitive tot încearcă să aducă la modă tastaturi care fac clap, clap, pentru că cei mici nu le cunosc, nu au avut când să le folosească și de ce nu, e mișto să fii retro în 2020.

Drept urmare apare o tastatură din asta:

G915TKL WHT

Frumoasă, albă, ca la mac, cu beculete. Perfectă pentru a strânge resturi de mâncare și fire de păr.

Dar și un mouse colorat. Ce poate fi mai bine lângă o tastatură decât un mouse cu … rotiță.

G304 G305 Blue

Logitech a reușit la un moment dat să facă un mouse fără scroll. Mouse care m-a cucerit în secunda unu. Din nefericire tehnologia nu era încă acolo, iar scroll-ul respectiv, optic, se defecta în vreo 3 luni. Și așa, tipul ăsta de mouse a fost perfect pentru mine. Încă îl folosesc și nu am cu ce să îl înlocuiesc chiar dacă nu are scroll.

Dar pentru scroll folosesc acum trackpad-ul, mouse-ul pentru pointing și tastatura de la mac sau laptop pentru a tasta.

Nu zic ca n-ar fi fain, dar este deranjant să auzi o tastatură cum clăpăne. Mai ales la birou când sunt mai mulți oameni și la un moment dat auzi doar tastarea nervoasă.

Mă gândesc că uneori parcă ar merita să producă Logitech și periferice pentru oameni normali sau să facă și un sondaj să vadă ce își doresc oamenii, nu doar gamerii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Ciudată moda tastaturilor și a perifericelor pentru calculatoare

  1. Ma bucur de vreun an de zile de un Logitech Master 2S si un Anyware 2S silent. Mi’a luat ceva vreme sa ma obisnuiesc cu ele, insa acum nu imi lipsesc crancen cand nu le am la indemnana, Master 2S fiind favoritul meu ca am laba mare. 😀 Pe mine unul in primul rand ma intereseaza ergonomia si mai putin alte detalii, astea sunt cele mai ergonomice mouse’uri pe care le’am avut vreodata, chiar dupa ore bune de stat cu mana pe ele, nu simt nici un disconfort in afara de oboseala clasica. In rest, la partea cu tastaturile mecanice, din punct de vedere al productivitatii sunt geniale, dar trebuie sa faci compromisul zgomotului. In fapt, nu sunt decat alea la care s’a renuntat acum 20 de ani, dar nah, au revenit in prim plan dupa ce astea silent au cam ajuns la capat de drum. 🙂

Leave a Reply