Ce vreti voi de la Iohannis?

Ce vreti voi de la Iohannis?

Iesiti in strada! Cereti demisia Presedintelui! Iohannis a declarat joi seara la Realitatea Tv ca el nu a venit aici sa faca chestii in doua saptamani, el a venit aici “cu un plan pe 10 ani”. A mai spus ca nici nu isi doreste Guvernul Ponta. Ci ca acest Guvern era “in place” atunci cand Iohannis a devenit presedinte.

Am tot vazut zilele astea o groaza de discutii pro sau contra Iohannis. Pe de alta parte, fostii liberali, il sustin, ca nah, era omul din partidul lor. Desi si acolo exista o groaza de oameni sceptici in ceea ce priveste presedintele ales.
Pe de alta parte, sunt cei care sunt acum la putere, deci nu liberalii, deci nu in opozitie. Iar acestia il critica pe Iohannis in fiecare zi. Il critica tot timpul, spun ca sunt dezamagiti de el, spun ca nu isi face treaba, ca nu a facut nimic pana cum, de parca presedintele trebuia sa faca totul in primele cinci minute.
Special pentru acesti oameni care se arata dezamagiti de Iohannis le transmit ca acesta a avut mai multe intalniri cu Premierul Victor Ponta si cu ministrii sai decat a avut Basescu in ultimul an.

Pe de alta parte, treaba lui Iohannis nu e simpla. Cei 10 ani de mandat pe care i-a gandit, programul pe care l-a gandit, nu e de colea, nu e usor si nici nu se face in trei miscari. Iohannis nu a venit sa zica ca va face asta azi, maine, poimanine, desi a facut deja un bilant pe Facebook dupa primele treizeci de zile de mandat. Iohannis tocmai a zis ca gandirea lui pentru o Romanie Normala si Romania lucrului bine facut e pentru urmatorii zece ani. Deci pentru doua mandate. Asa incat, in urmatorii cinci ani ganditi-va ca va trebui sa il votati tot pe el.

Si daca ne uitam putin ca Iohannis are deja peste 70% credibilitate in sondaje, atunci omul asta va munci mult si mult mai mult ca sa isi mentina cifra asta. Pentru ca o data ce prinde un lucru, nu-l lasa din mana. S-a vazut asta la Sibiu.

As face o recomandare. Uitati-va la House of Cards. Kevin Spacey este acest Klaus Iohannis al Romaniei. Sau invers. Si mai mult ca sigur, atat timp cat Klaus Iohannis a avut in echipa oameni tineri, un fel de studenti carora le-a incredintat campania electorala, de ce nu s-ar uita la House of Cards. Si de ce nu s-ar fi inspirat de acolo. Nu de alta, dar suntem in 2015. Ma astept sa il avem pe Obama in Romania pana la finalul mandatului. Dar pana atunci mai e.

Pana atunci e doar asta. Unde tre sa luati aminte. Sa vedeti filmul si sa intelegeti cum se face politica la nivel de Presedinte. Pentru ca acum avem un alt presedinte.

iohannis-house-of-cards

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply