Cel mai tare concert Armin van Buuren de până acum

Cel mai tare concert Armin van Buuren de până acum

Am fost la câteva concerte ale lui Armin van Buuren și as putea să-mi fac o părere despre cum trebuie să arate un concert de al lui. De fiecare dată am fost emoționat și am zis că ăsta a fost cel mai mișto concert al lui Armin. No way! Ăsta a fost cel mai mișto concert al lui Armin.

Haha! Mă uit că ultimul articol despre Armin spunea că publicul îți face concertul. Nimic mai adevărat! Public ca în Moldova nu am întălnit nicăieri. Probabil în Croația. Dar nu poți compara 200.000 de mii de oameni pe un stadion cu maxim 7.000 de oameni într-un cort.

Teoretic puteam să nu mă duc la concert. A avut loc în curtea firmei și puteam să-l văd de la geam. Practic am preferat să fiu în mijlocul mulțimii, poate simt ceva din atmosfera de aici. Am avut de câștigat pe toate planurile.

Sonorizarea a fost proastă spre mediocră. Pentru un concert unde erai într-un cort acoperit, la 30 de grade afară și pentru o mulțime așa mare de oameni s-a auzit destul de prost. Mă scuzați dar fix de asta, eu sunt obișnuit cu concertele de afară sau de cele unde sonorizarea o face artistul, nu organizatorul.
Pe de altă parte scena a fost mult prea mică și vizualurile nu s-au văzut.

Cât despre vizualuri, Armin are o noua metoda de a întreține un concert. Are pe mâini niște brățări cu care controlează ce se întâmplă în spatele său pe ecrane.
Și că vorbeam de asta, concertul de la Chișinău nu s-a filmat. Dar a început la fel ca concertul ăsta de la Buenos Aires, ASOT 700.

Apoi totul s-a rupt. De fapt înaintea lui Armin au bagat MaRLo și Andrew Rayel. Acesta din urmă este un DJ din Republica Moldova, locul 24 în lume conform TOP MAG. Andrew este un DJ ce a semnat cu Armada Music, promovat de casa de discuri a lui Armin van Buuren și susținut de acesta. Atât de susținut, încât Armin l-a luat în cârcă.

11390327_922520024477125_2061578053806789057_n

Revenind la concert. Armin a încercat să bage ceva muzică conform programului, însă a fost repede rupt de către public. Și când spun rupt, a fost dat pe spate. Poate a ajutat mult și locația, faptul că a fost cortul acoperit, dar mulțime mai partcipativă și mai vocală ca cea din Moldova nu am văzut nicăieri. Și am fost la ceva concerte ale lui Armin și nu numai.
Ca să înțelegeți, voi public român. În momentul când Armin cerea aplauze, lumea aplauda. De fapt o singură dată în tot concertul a băgat aplauze artificiale, în rest a fost suficient ca lumea să vadă  ca Armin bate din palme ca să iasă un sunet de aplauze care acoperea muzica din boxe.
A fost electrizant. Și când spun asta vă zic ca #pieleagaina s-a întâmplat de mai multe ori. La orice țipăt masiv din mulțime, la orice rupere de ritm, la orice drum.

Am stat de la 5 dupămasa, la 12 noaptea în picioare și am dansat. Am strigat de azi nu mai am voce, am fost aproape fericit. Trebuia sonorizarea mai bună.

Dar! Maximul serii a fost la 11 noaptea când după doua ore jumătate Armin trebuia să își încheie prestanța iar concertul să se termine. La 11 se face oră de liniște aici, iar oamenii au a doua zi muncă. Ziceam că trebuia să încheie. Vine la primul bis, mulțumeste frumos și pleacă. Mulțimea o ia razna, de parcă nu o luase razna tot concertul și strigă tare. Atunci se întâmpla ceva. Probabil l-au convins Andrew Rayel, MaRLo, dar a fost prima dată când l-am văzut pe Armin că revine la al doilea bis. Și nu a fost doar al doilea bis. A fost încă o oră de mix, back to back cu Andrew Rayel si MaRLo.

 

Am înțeles că cei de la Orange Moldova cumpăraseră acest concert cu Armin van Buuren încă de acum trei ani și că abia acum Armin a putut să ajungă în Moldova. Dar a meritat din plin. Păcat că nu va apărea pe internet.

În schimb abia aștept să îl văd pe Armin și la Cluj. Am așteptări și grade de comparație mari de tot! Iar Andrew Rayel e un DJ ce trebuie urmărit. Va fi mare de tot. Sper totuși că își iubește țara așa de mult cum a arătat ca o iubește duminică seara.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d