Chestii de pe vapor

Ma apucasem sa scriu articolul asta si ma oprisem, ma gandeam ca n-are sens. Ba are, are tot sensul din lume. Daca va mai cumparati laptopuri cumprati-va ceva de calitate, nu orice chestie stralucitoare de pe piata.

Am doua laptopuri, un acer pe celeron care rupe targul in doua, de la editare video la grafica si tot ce vrei. Are el o buba totusi, e cu doar 256 ram (sdram) si n-are nici un sens sa-l imbunatatesc, dar isi face treaba si si-a facut toti banii. In schimb am si un Asus, o chestie misto cu centrino duo, i-am luat 1 giga de ram, placa de retea gigabit, ecran stralucitor si toate cele. De cand a aparut a mers in valuri, ba mi se bloca, ba se ingreuna in aplicatii, ultima chestie care mi-o face de vreo cateva luni, ramane fara memorie cat timp stau pe mess. Trebuie sa ies de pe Yahoo! si sa reintru inapoi ca sa ii aranjez aplicatiile.

laptop

Eu sunt adeptul ideii ca un laptop trebuie sa alerge. Trebuie sa fie folosit oriunde, oricum, nu la birou, ci in restaurante, in masina, la conferinte, in creierii muntilor si asa mai departe. Adica acolo unde are nevoie omul de un calculator si nu poate sa stea sa ia unitatea centrala si monitorul CRT in spate. Ca doar pentru asta s-au inventat laptopurile. In schimb, exista chestii facute pe vapor, asa cum se vede in poza de mai sus, si chestii bune, cum ar fi celalalt laptop vechi.

Asta nou s-a facut bucatele. Nu mie, mie mi s-a rupt doar surubul ala din poza, dar am prieteni carora le-a pleznit CD-Romul in unitate (unitatea de CDROM), le-au sarit taste, sau au ramas fara baterie. De bine de rau pe mine ma tine bateria 5 minute pe ambele calculatoare. Asta dupa 3 ani de folosinta pe primul si 2 pe asta. Ceea ce eu zic ca e acceptabil. O alta baterie nu cumpar pentru ca n-are sens iarasi.

In schimb sa alegi intre un laptop bun si unul stralucitor e simplu. Ala bun nu straluceste, nu are monitor stralucitor cu cine stie ce tehnologie, cantareste mai mult, iar cand il iei in mana nu se indoaie in apasarea degetelor tale. Da, astea stralucitoare sunt business, sunt dragute, sunt misto, sar in evidenta si asa mai departe. Dar iti permiti sa-l schimbi la 6 luni de zile? Si daca tot vrei sa-l schimbi, cine crezi ca ti-l mai cumpara?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: