Cine P*la mea mai munceste in tara asta?

9,5 milioane de asistaţi social

Romania are 9.5 milioane de asistati social. Daca nu ati citit bine noua virgula cinci milioane sau traducand vreo noua milioane cinci sute de mii de oameni care o freaca in principiu pentru simplul motiv ca primesc bani de la stat.

Acum bani de la stat ai putea primi pentru orice tampenie, de la faptul ca te doare capul, la faptul ca n-ai chef sa muncesti si drept urmare te pensionezi pe caz de boala. Mai mult decat atat, daca te plictisesti de muncit, ajungi somer si de acolo iar primesti bani de la stat.

Acum un an facusem niste calcule. Rezulta in urma unor deductii simple si logice ca in tara asta nu munceste aproape nimeni. De fapt aia care muncesc in tara asta nu conteaza, pentru ca ei abia reusesc sa supravietuiasca. Si acum nu ne ramane decat sa ne intrebam – retoric bineinteles – de ce facem imprumuturi de la FMI, de ce nu sunt bani de salarii, de ce fac idiotii greve, de ce sunt preturile atat de mari si de ce se duce dracul de rapa in tara asta. Pentru ca la 9 milioane de asistati social nu mai ramane nimeni sa munceasca.

Ce ar trebui sa faca guvernul? Ar trebui sa puna punct asistatilor sociali. Sa vezi cum instant va creste economia si se va dezvolta tara. Dar nu, noi  combatem criza prin asistenta sociala. Adica dupa ce ca nimeni nu vrea sa munceasca, le mai dam si bani ca sa stea dracu acasa de pomana.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply