Cine sunt primele persoane care se vor vaccina împotriva coronavirus

Cine sunt primele persoane care se vor vaccina împotriva coronavirus

Vaccinul împotriva coronavirusului este aproape de noi. Este deja în Europa și englezii se vaccinează cu el. Și România va primi un set de 10 mii de vaccinuri. Cam cât o dubiță mică de transport medicamente.

Probabil vin aceste vaccinuri pentru show, pentru televiziuni și ca să fie plimbate cu mașinile de poliție să li se facă reclamă. Eu așa aș face. Aș plimba TIR-uri cu vaccinuri prin oraș cu poliția în față și cu luminițe. Să vezi ce frumos vor atrage atenția și cum vor căuta oamenii mai multe informații despre vaccin.

Pacienții VIP pentru vaccinul anti-Covid

Dar dacă prima șarjă de vaccinuri e atât de mică, cine sunt cei care se vor vaccina prima dată. Cine sunt pacienții VIP? Că nu sunt medicii. Vaccinurile pentru medici vin în ianuarie, așa cum a zis Iohannis. Cele 10 mii de vaccinuri care ajung acum, sunt doar pentru 5000 de persoane. Pentru că fiecare persoană trebuie să își facă vreo 2 injecții cu acest vaccin. Bine, ar putea încăpea și 10 mii de persoane, că faci o injecție acum, una mai târziu, dar probabil nu vor să amestece vaccinurile între ele.

Ce urmează? Pe 21 decembrie agenția medicamentului va aproba folosirea acestuia în Europa, iar Ursula von der Leyen – președinta guvernului European, a Comisiei Europene adică, a spus că acesta va fi cadoul de Crăciun pentru cetățenii statelor UE. Vedeți dacă am fost cuminți și am rămas în UE, avem cadou de Crăciun de la marea Uniune. Dacă părăseam așa cum vor unii și alții, nu mai primeam cadoul ăsta.

Vaccinul e cel de la Pfizer, care trebuie păstrat la -70 de grade Celsius, cu gheață carbonică. Practic poarte fi transportat cu tirurile Thermo King care erau folosite pentru a transporta pește congelat. Iar problema noastră este că suntem la marginea Europei, dar și că nu avem autostrăzile alea să-l ducem mai repede unde este nevoie de el.

Dar hey, capul sus. Se spune că în Aprilie revine tot la normal.
O să trecem cu bine și peste această perioada de bullying.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply