Citarea surselor de bloguri

Se dau urmatoarele ipoteze, se intampla un eveniment de care afla un blogger, se intampla ceva pe internet de cafe afla un blogger. Bineinteles oricine altcineva care afla despre evenimentul ala trebuie sa dea link, sa specifice de unde a aflat informatia si sa dezvaluie sursele (daca ele sunt de acord).

Dar daca mai apare un blogger acolo?

Pana una alta, aseara ma uitam pe CNN la evenimentele cu plimbatul tortei olimpice din San Francisco. La un moment dat, CNN da pe post un blog care facea live blogging despre ce se intampla pe acolo. Pana aici toate bune si frumoase, nu a specificat numele blogului respectiv sau linkul pentru ca ar fi cauzat un val de accesari mai mare decat Digg ;), dar totusi a specificat o sursa. Acum stiu ca unii s-ar fi intrebat, de ce sursa aia si nu alta. De ce blogul ala si nu altul?

La Sky News e o pastilulţă în jurnale in care se prezinta blogurile zilei.  Un fel de revista blogurilor as zice si la ei e misto si impartita pe categorii, se prefera bineinteles celebritatile si cele politice.  De data asta cu linkuri.

Sa precizezi (sau nu) o sursa e important, mai ales in comunicatia pe internet. Dar … ce te faci daca participi si tu la evenimentul ala, intamplarea, bla bla si apuci sa publici ceva mai tarziu, mult mai tarziu. Trebuie sa bagi toate sursele din lume cu ce au scris altii despre aia?  Poate nu ma intereseaza, poate nu am citit, sau chiar nu am gasit la altii acelasi lucru.

Partea proasta e ca asta poate fi folosita si ca scuza in cazul furturilor.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: