Civilizatia sta in educatie sau in amenzi

Am spus-o de  nenumarate ori. Noi nu suntem educati, nu suntem civilizati, habar n-avem sa ne comportam atat in public cat si acasa. Am vazut articolul la Zoso si am stat sa caut in arhiva de poze o poza edificatoare. Am gasit doar asta.

560

Statele Unite, San Francisco, o poza cu niste tomberoane pe marginea drumului, la ora de seara (deci dupa o zi de munca, aglomeratie si trafic), fara gunoi pe langa ele. Prin comparatie amintiti-va ce e in jurul ultimului cos de gunoi pe care l-ati vazut in ultima jumatate de ora?

Si asta e din cauza ca noi nu numai ca nu suntem civilizati, dar nici n-avem chef sa fim. Iar pentru asta exista doua solutii, prima e o campanie de civlizare: arunca ba chistocul de tigara la cos. A doua ar trebui sa fie o campanie de amendare (iarasi am vazut asta in State sa fi vazut cat de contrariata si rusinata se simtea tanti aia care a aruncat hartia pe jos). De prima campanie s-a apucat Rebu si a afisat timid prin oras niste mesaje.

De noi depinde sa vedem daca e nevoie ca sa inceapa si campania de amenzi pentru aia care dau foc cosurilor de gunoi, pentru aia care arunca pe jos, pentru aia care zic ei ca n-au chef sa faca ca oricum vine cineva sa mature in urma lor. Ca asa i-a invatat mama acasa, sa arunce pe jos.

Si revin la poza de sus, de ce la altii se poate?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply