Cluj 2010

Eu nu reusesc sa inteleg de ce toate pozele pe care le fac in afara Bucurestiului arata intr-un anume fel si de ce pozele facute in Bucuresti sunt fade, fara culoare, fara mesaj.

Drept urmare Clujul e un oras micut. Am incercat sa ma pierd intr-o noapte cand am intrat pe niste strazi obscure dar am ajuns tot unde trebuia. Pe cat de micut e orasul pe atat e de vioi si aglomerat. Am fost placut surprins sa vad noaptea cozi la semafoare, dar n-am vazut masini la liniute (sau n-am stiut eu unde sa ma uit), am vazut tineri si baruri pline pana in zori de zi.

Fata de Bucuresti la Cluj, preturile sunt invers. Intrarea in club poate fi considerata scumpa, de la 10 lei, dar bautura e ieftina, o bere undeva la 6 lei sau mai putin. Pana si cluburile scumpe iti ofera consumatie de banii de intrare. Am facut un tur de ceva carciumi, placut de altfel, lume buna. In schimb muzica mai usor asa, nu prea le iese, m-am simtit ca la bairamele din generala cu muzica pusa pe casete audio.

Ce mi-a placut la Cluj a fost respectul pe care-l poarta cetatenii pentru berea URSUS. Intr-o zi pe strada am auzit pe cineva vorbind tare la telefon: “atunci pune-mi un URSUS la rece, pentru cand ajung acasa”, iar Mirona imi arata din masina o cladire in departare: vezi cladirea aia alb cu rosu, aia e fabrica URSUS.

Da. Categoric, Clujul e un oras de vizitat, desi Zoso zicea ca e sora mai mica a Bucurestiului. Au renovat ei centrul istoric, nu in totalitate, dar se chinuie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: