Colectarea informatiei

Am avut un examen  anii trecuti la tehnici parca (Alina corecteaza-ma, si daca mai esti in .ro vreau sa te mai vad), in care a trebuit sa dezvolt metodele prin care se colecteaza informatia pentru a face o stire.

Pe vremea aia aveam mysql 3. Deci, nu ne puteam gandi prea mult la internet, google si baze de date, insa aveam fluxuri de stiri, investigatii, interviuri, discutii, surse.
Acuma, mysql-ul a ajuns la versiunea 5. Acuma se ia ca principala sursa de informatie si principala sursa de colectare a informatiei internetul, zvonul pe internet, armaghedonul pe mail. Abia apoi se dezvolta stirea, se cauta investigatii, se cauta fluxul de stiri si baza de date.

Oare proaspetii jurnalisti ce stiu? Sau … ce naiba or mai invata in facultate? Aceleasi carti vechi de 5 ani de zile? Timp in care cam totul s-a schimbat destul de mult?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Colectarea informatiei

  1. Pai asa e si la informatica … tot html se invata. Tre’ sa vi norocos sa prinzi un prof care preda ceva relativ recent.

    Relativ recent = aparut din 2005 incoace!

Leave a Reply