Tot de prin facultate

In anul 1 am facut radio si acolo am avut de facut un reportaj pentru un examen. A fost frumos, cu lume, cu ambianta, cum auziti voi acuma la infopro.
In anul 2 am avut de facut o revista, de 8 pagini, tot pentru un examen. De data asta profu venea numai sambata, de doua ori pe luna si venea taman de la Bucuresti. Io mi-am amintit de examen pe la vreo 6 dimineata, ca si asa nu dorm. Si pun-te pe quark. Pana la ora 9 era deja printata si scrisa pe CD. Revista trebuia sa fie in genul 7 seri de atunci. Mondena, cu informatii despre concerte, cu timp liber si cu interviuri. Asa ca a iesit coperta, pagina interioara cu editorial conceput de mine, diverse informatii si ultima pagina o reclama imensa la Housenation (pe vremea aia emisiune de succes la Radio21).

Profu cand a vazut macheta, a zis ca am copiat-o de la cineva. N-a vrut sa ma treaca examenul. Pana la urma dupa ce m-am certat cu el am obtinut un noua. Apoi mi s-a propus sa paricip la ziarul universitatii. I-am refuzat politicos, trebuiau si ei sa invete presa, nu numai eu. Eu am fost acuzat de faptul ca am copiat de la o tipografie ceea ce gandisem in trei ore.

De atunci mai trec pe la facultate doar ca sa beau cafeaua. Si ca sa mai salut profi si secretare. Bineinteles ca sa le dau bani.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Tot de prin facultate

  1. In stilu-mi caracteristic, o sa mai iau de tine.
    Este adevarat ca jobul poate fi o scoala buna.Dina pacate/fericire, este o conditie necesara dar nu suficienta pt a deveni profesionist intr-un domeniu. Suficienta si atitudinea asta de om superior zic sa o lasi pe mai tarziu…ma gandesc la un 60 de ani, cand oi fi trait destule a.i sa ai ce povesti nepotilor. Insa pana atunci, scoala aia e buna, ne mai invata niste gramatica, ne mai fereste de niste cacofonii. Eu zic sa nu-i minimalizezi importanta.
    peace!

  2. Eu nu am mai trecut pe la facultate (decat la examene) in secunda in care mi-a explicat o profa ca bufferul bufferizeaza si ca un alt protocol de transfer in afara de http nu este ftp ci file transfer protocol! Dupa care mi-a dat 5 in examen pentru ca mi-a facut altcineva proiectul de site… cum as fi putut eu sa stiu dreamweaver daca nu am fost la curs? God damned! Exista help! Si ia ghici? Aceeasi profa a picat doi colegi care intamplator faceau site-ul facultatii.
    Primii ani de scoala mi-au prins foarte bine pentru ca am invatat care sunt bazele. Apoi ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca am intrat in campul muncii. Pentru ca daca si in anul 4 se face initiere in loc de specializare… ce mama lor! Adica, iarta-ma, fac 4 ani de facultate ca sa ma initieze in toate mizeriile presei si termin scoala fara a fi specializata in nimic. Ca la romani. Stim de toate si nu stim nimic!

Leave a Reply